Prøv Procycling Pluss idag

NY MÅLGANG: Het Nieuwsblad vil fremdeles oppholde seg i Ninove, men denne målgangen nedover Halsesteenweg blir skrapet foran 2019-utgaven. FOTO: / © Tim De Waele

Dette får ikke Valgren oppleve igjen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.11.18 15:08

Del på    

Michael Valgren får ikke feire ny triumf på Halsesteenweg.

(procycling.no): Rittsjef Wouter Vandenhaute tok en radikal endring av stilvalg da han i fjor børstet støvet av den tidligere så ikoniske avslutningen av Flandern rundt, og bakte den samme inngangen til Meerbeke inn i Het Nieuwsblad.

Les også: Van Oudenhove stiger i gradene i Dimension Data

Dermed trodde man kanskje at rittet som tidligere ble omtalt som Gent-Gent hadde funnet sin plass, men også neste år blir det endringer. Det skriver avisa som også er opphav til rittet, nemlig Het Nieuwsblad.

Om endringene ikke er av det største slaget, så blir det nok et bytte av målby. Den hvite kirka i Halsesteenweg i Meerbeke får hvile, mens man i stedet forflytter seg noen kilometer unna: Til sentrum av Ninove.

Hva som er enda mer interessant er løypeforandringene underveis.

Beholder «Flandern-finalen»

Vandenhaute og hans team beholder tandemet Muur van Geraardsbergen og Bosberg i avslutningen. Avstanden fra toppen av Geraardsbergen og inn vil stadig være 16 kilometer.

Arrangøren tar dog ’straka vegen’ fra Berendries til de Muur, noe som gjør at også Elverenberg blir inkorporert i ruta. Før man kommer så langt venter Molenberg. Denne gangen kun 40 kilometer fra mål (mot 53 i fjor). Det betyr også at rytterne har 2500 meter brostein i beina før det potensielt avgjørende partiet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Beskjeden til det norske supertalentet: Redusér treningsmengdene

Denne sesongen satte Greg Van Avermaet fyr på det hele opp nettopp de smale veiene opp Molenberg. Det dannet seg en gruppe på 12 mann, men det hele samlet seg igjen – før et kontrastøt fra Michael Valgren etter at Sep Vanmarcke først hadde forsøkt seg skulle vise seg å bli det avgjørende støtet.

Flytter – men ikke langt

Følelsen av å strekke armene over hodet på det lange oppløpet oppover Halsesteenweg får 26-åringen dog ikke oppleve igjen.

I 2019 er det Onderwijslaan i sentrum av Ninove som gjelder. Her ble for øvrig også et av showrittene i etterkant av Tour de France arrangert tidligere i sommer.

Het Nieuwsblad holder på starten og rytterpresentasjonen ved ’t Kuipke i Gent.

Rittet starter 11:35 og byr på 200 kilometer fordelt på 13 hellingen og 9 brosteinsstrekker underveis.

Tagget med: , ,

Les også disse