BROSTEINSTEST: Valverde forbereder seg til den 9. etappen i årets Tour de France som er spekket med brostein. FOTO: Movistar.

Valverde satte Strava-rekorder under Roubaix-test før Tour de France

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.04.18 17:28

Del på    

«Bala Balin» suste over brosteinen i Nord-Frankrike.

(procycling.no): Under en rekognosering av en rekke brosteinsparti i Nord-Frankrike denne uken demonstrerte Alejandro Valverde hvorfor mange regner han som en av de mest allsidige og komplette rytterne i feltet.

Den spanske veteranen testet ut flere av veiene som skal brukes under den 9. etappen i Tour de France til sommeren, en etappe som forserer flere av brosteinsektorene som vi vanligvis finner i vårklassikeren Paris-Roubaix.

Valverde tok det langt i fra rolig på besiktigelsen og syklet ifølge treningsappen Strava fortere over steinene enn flere av Paris-Roubaix-spesialistene.

Som rapportert av den belgiske avisen Het Nieuwsblad dro Valverde ut på en 110 kilometer lang tur med Movistar-lagkameratene Nairo Quintana, Mikel Landa, Imanol Erviti, Marc Soler og Jasha Sütterlin.

På sektoren ved Brillon satte Valverde ny bestetid på Strava, før belgieren Edward Theuns tuktet spanjolens tid. Valverde var dog 15 sekunder raskere enn de øvrige proffene i Paris-Roubaix 2018.

På neste brosteinssektor ved Sars-et-Rosières var Valverde kun to sekunder unna Niki Terpstras seks år gamle rekord, men likevel ti sekunder raskere enn Greg Van Avermaet, Roubaix-vinneren fra 2016.

På firestjernerssektoren Camphin-en-Pévèle var Valverde også svært rask. Bare Yves Lampaert (Joh Deere) og Tim De Clercq syklet raskere i forbindelse med årets Roubaix-utgave.

Valverde benyttet anledning til å sette KOM ved tre andre brosteinssegment, dog utenfor konkurranse i sammenlikning med øvrige rekorder på listene. Spanjolen sykler under brukernavnet ”Bala Balin” og har allerede satt de siste dagene satt flere rekorder når han har testet løypene til Amstel Gold Race og Liège-Bastogne-Liège.

Valverde tok ny rekord i den nye Amstel-finalen, rittet han ikke har vunnet ennå. Han satte også niende beste tid i Côte de Saint-Nicolas. Valverde har vunnet Fleche Wallonne fem ganger og Liège-Bastogne-Liège fire ganger.

Tagget med:

Les også disse