Prøv Procycling Pluss idag

LIKER SEG I FLANDERN: Det intensive og uforutsigbare med rittene er blant grunnene til at Michael Valgren har lagt sin elsk på de flamske klassikerne. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Valgren går for Flandern-seier: – Rittet jeg helst vil vinne

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.12.18 19:13

Del på    

Dansken har funnet seg godt til rette i Dimension Data.

Etter å ha hatt hovedfokus på Ardenneklassikerne i første del av karrieren, har Michael Valgren i større grad blitt en mer allsidig klassikerrytter de siste to årene. Debuten i de flamske klassikerne fikk han i 2017, hvor han imponerte med sjetteplass i E3 Harelbeke og ellevteplass i Flandern rundt.

I år fulgte han opp med å ta seieren i Omloop Het Nieuwsblad og endte på en meget imponerende fjerdeplass i Flandern rundt.

Etter å ha gått fra Astana til Team Dimension Data etter årets sesong, er han klar på at Flandern rundt er det store målet foran neste års sesong.

– Det vil jeg helst vinne. Det synes jeg er det kuleste rittet å vinne. Det er et helt annet sykkelritt enn Ardenneklassikerne. Det er mye mer uforutsigbart og mer sykkelritt. Det er noe av det samme med Amstel, det er nok det beste rittet i Ardenneruken, sier han i podkasten Det sorte Værksted, omtalt av feltet.dk.

Sa nei til Roubaix

Intensiteten i Flandern rundt er noe av det som gjør at dansken trekker det fram som sitt favorittritt. Der han i starten av seniorkarrieren tok to seirer i U23-utgaven av Liège-Bastogne-Liège, kommer han humrende fram til at det ikke lenger er hans favorittritt etter å ha innsett at det var for hardt for ham.

Foreløpig har han dog en 14. plass og en 19. plass fra rittet, noe som antyder at han fremdeles har gode muligheter i rittet. Kombinert med at han vant Amstel Gold Race i år og tidligere også har en andreplass fra rittet, er det naturlig at både de flamske klassikerne og Ardenneklassikerne blir hovedmål for Valgren neste år.

Derfor blir det heller ingen deltakelse i Paris-Roubaix, selv om laget ønsket å gi ham debuten i det franske monumentet.

– Laget ville gjerne at jeg skulle kjøre Paris-Roubaix, for det kan gi mange WorldTour-poeng og laget har tro på meg der. Men jeg sa hvis jeg kjører Roubaix så blir det for hardt for meg og jeg får ikke restituert meg til de neste rittene.

ØNSKET AV LAGET: Men Michael Valgren ønsket ikke en tur tilbake til brosteinssektorene nord i Frankrike. Her fra den niende etappen i årets Tour de France som gikk til Roubaix. Foto: Chris Graythen/Getty Images

Dermed vil dansken bli å se sammen med blant andre Edvald Boasson Hagen i de flamske klassikerne, mens Boasson Hagen trolig får sin vante kapteinsrolle i Paris-Roubaix.

Les også: Van Oudenhove om Valgren/EBH: – Øker sjansen for at én av dem vinner et monument med 50 prosent

– Som et fullstendig nytt lag

Etter å ha fått sitt virkelige gjennombrudd som en topprytter av internasjonalt kalibier, har Valgren for første gang kunnet styre mesteparten av sin egen sesongplan. Noen store endringer er det dog ikke, om som han har hatt for vane starter sesongen med Tour Down Under. Deretter går det videre til Cadel Evans Ocean Road Race, før sesongen i Europa starter med Volta ao Algarve.

– Jeg har hatt en god sesong i år, så jeg vil prøve å kjøre mange av de samme rittene neste år siden det virket bra i år, sier dansken.

26-åringen bytter også trener til australske Daniel Green som kommer fra BMC. I det hele har det vært store utskiftninger i støtteapparatet til det sør-afrikanske laget og Valgren har vært svært fornøyd med det første inntrykket av laget.

– Dimension Data er som et fullstendig nytt lag. Jeg har snakket med en del av de som var her i år, og de sier at de merker at støtteapparatet fungerer mye bedre. Det har vært litt å gå på det organisatoriske og det har ikke fungert. Det er kult å være del av noe som føles som et helt nytt lag, sier dansken.

Det kan også bli nødvendig for laget, som har slitt i bunnen av UCI-rankingen de siste årene.

I tillegg til Boasson Hagen, har laget også sikret seg Rasmus Fossum Tiller på laget til neste sesong, mens Gino Van Oudenhove får en større og viktigere rolle som sportsdirektør neste sesong.

Tagget med: , ,

Les også disse