Prøv Procycling Pluss idag

PÅ GODT OG ONDT: Sindre Lunke mener Sunweb er en bra plass å starte dersom man trenger systematisering og struktur. Men han opplevde det også til tider krevende innenfor lagets rekker i 2016 og 2017-sesongen. FOTO: ASO

Dette utsetter avklaring rundt Lunkes sykkelfremtid

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 30.08.17 11:08

Del på    

Nordmannens agent i samtaler med flere profflag.

(procycling.no): Sykkelfremtiden til Sindre Lunke er fremdeles uavklart, og spørsmålet om hvor trønderen sykler neste sesongen er ikke blitt mindre usikkert etter at WorldTour-laget Cannondale Drapac havnet på randen av nedleggelse.

24-åringen Lunke er på utgående kontrakt hos Team Sunweb, og nordmannens agent Jean Erik Gaundal er for øyeblikket i samtaler med to WorldTour-lag og tre prokontinentallag. En forlengelse med Sunweb skal heller ikke være helt utelukket.

Uavklart rundt Cannondale

Men nyheten om Cannondale Drapacs usikre fremtid har endret dynamikken i overgangsmarkedet brått. Det amerikanske laget mistet nylig en nøkkelsponsor og må skaffe sju millioner dollar dersom laget skal fortsette i 2018.

Finner ikke grønntrøyene ny sponsor vil plutselig markedet overflommes med ledige ryttere, og det er dette potensielle utfallet som for øyeblikket fryser en avklaring rundt Lunke.

Team Coop en mulighet

procycling.no vet at Team Coop kan være en potensiell mulighet for trønderen. Samtidig flommes det norske markedet for tiden over av kontinentalryttere etter at både Team Sparebanken Sør og Team FixIT.no har bestemt seg for å legge ned satsingen etter inneværende sesong.

Les også: Holst Enger løst fra kontrakten – har alt funnet nytt lag

Roy Hegreberg bekrefter at de vil kikke nærmere på Lunke, dersom muligheten skulle åpne seg:

– Det er en rytter som er veldig spennende. Alle som kjører proff nå, er spennende for oss. Skal de ikke kjøre videre i utlandet, må vi høre med dem om planene videre, sier Hegreberg til procycling.no.

Tirsdag ble det kjent at både August Jensen og Sondre Holst Enger har fått napp hos Israel Cycling Academy. Tidligere i sommer ble det kjent at Odd Christian Eiking fortsetter karrieren hos Wanty-Groupe Gobert.

Samtidig viser trioen at å klamre seg fast i en ledig plass i WorldTouren er vanskeligere enn på lenge.

Tagget med: , , ,

Les også disse