UFLAKS: Kristoffer Halvorsen følte seg bra på femte etappe av Tour Down Under, men en punktering stanset seierssjansen. Foto: Daniel Kalisz/Getty Images

Uheldig Doffen fikk seierssjansen spolert

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.01.19 14:47

Del på    

– Veldig kjedelig, sier Sky-spurteren om avslutningen på femte etappe av Tour Down Under.

(procycling.no): Natt til lørdag ventet siste spurtsjanse for feltets raske ryttere i Tour Down Under. En desperat Caleb Ewan (Lotto Soudal) gikk litt for langt, og ble deplassert. Etappeseieren gikk til det belgiske spurtalentet Jasper Philipsen (UAE Team Emirates).

Norges eget spurttalent, Kristoffer Halvorsen, var ikke å se da det skulle avgjøres. Sidevinden overlevde han, og velten som felte rittleder Patrick Bevin (CCC) passerte også uten at Halvorsen ble hindret i for stor grad. Dermed var den sene punkteringen til Team Sky-rytteren hakket mer irriterende.

– Det var veldig hektisk. Fikk en punktering på forhjulet med 1,5 kilometer igjen. Det er veldig kjedelig, forteller Halvorsen til procycling.no.

For sørlendingen blir dermed syvendeplassen fra åpningsetappen bestenotering i seksdagersrittet. Søndag avsluttes det opp krevende Willunga Hill, der lagkaptein Wout Poels håper å utfordre Porte, Woods og de andre sammenlagtrytterne. Nederlenderen avanserte to plasser opp til niendeplass på lørdagens etappe, og er 26 sekunder bak Bevin.

Seierssjanse i Herald Sun Tour

For Halvorsen dreier søndagen seg mest om å fullføre. Dermed venter noen dager uten ritt i Australia, før 22-åringen skal videre til Geelong og Cadel Evans Great Ocean Race.

WorldTour-rittet har endt i spurt fra et redusert de to foregående utgavene, vunnet av Nikias Arndt (2017) og Jay McCarthy (2018). Deretter følger Herald Sun Tour. Et ritt som Halvorsen også sykler.

– Beina føltes bra i dag, så jeg gleder meg til resten av rittene her i Australia, sier Sky-spurteren.

Herald Sun Tour starter 30. januar, med en 97,9 kilometer lang spurteetappe. Den tredje etappen er noe kupert, men sjansene for nok en spurt er til stede. Siste dag i Melbourne kan også ende i en dyst mellom de raskeste. Halvorsen er definitivt blant dem.

– Jeg håper på etappeseier i Sun Tour, avslutter Doffen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse