REUTERS/Benoit Tessier

Slik skal UCI unngå flere feilaktige diskvalifikasjoner

Procycling
Tips meg

Publisert 5.12.17 18:09

Del på    

Sagan-saken får følger.

(procycling.no): Etter gjensidig samtykke besluttet Peter Sagan og det internasjonale forbundet UCI å avslutte den juridiske disputten som oppsto mellom dem i kjølvannet av førstnevntes diskvalifikasjon fra Tour de France i sommer.

Forliket kommer bare timer før saken skulle høres foran et panel hos den internasjonale voldgiftsretten for sport CAS i Lausanne.

Den regjerende verdensmesteren ble kastet ut av årets Tour de France etter en kaotisk, krasjbefengt finale på den fjerde etappen, der slovaken barket sammen med blant andre Mark Cavendish. Sagan ble ilagt skylden etter at briten veltet og sendt hjem, mens skader gjorde at Cavendish også måtte forlate rittet.

Les også: Sagan og UCI inngår forlik
Les også: «Touren uten Sagan er som Barca uten Messi!»
L
es også: Bora kjemper for å få Sagan tilbake i Tour de France

Nye videoopptak lagt frem som bevismateriale i CAS, som ikke var tilgjengelig da kommisærene diskvalifiserte Sagan i sommer, er nå blitt tilgjengelige for UCI. Derfor har partene blitt enige om å karakterisere hendelsen som en utilsiktet ulykke, og at kommissærene tok sin avgjørelse basert på det best tilgjengelige grunnlaget.

Krasjet i Vittel og kontroversene som fulgte er grunnlaget for at UCI nå opprettet en ny kommissærstilling.

– Denne saken viser hvor viktig og vanskelig arbeidet til UCI-kommissærene er. Fra neste sesong har UCI til hensikt å opprette en «Støtte-kommissær», som skal bistå kommisærene med spesiell videokompetanse under de viktigste rittene på UCI WorldTouren, sier David Lappartient, president for det internasjonale sykkelforbundet.

Tagget med: ,

Les også disse