TREDJE SEIER: Fabian Cancellara tok sin siste triumf i Flandern rundt i 2014. Foto: Tim De Waele

UCI vil undersøke anklagene mot Cancellara

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.11.17 16:00

Del på    

– Det er vår jobb å undersøke, sier UCI-presidenten om motoranklagene mot sveitseren.

(procycling.no): UCI-president David Lappartient sier sportens styrende organ vil undersøke anklagene fra tidligere proffsyklist Phil Gaimon mot Fabian Cancellara. Amerikaneren sier i sin nye bok at han tror sveitseren bedrev motordoping.

Til Cyclingnews sier UCI-sjefen at de vil søke mer informasjon rundt Gaimon sine anklager.

– Det jeg vil si om denne saken er at jeg vil prøve å tilegne meg mer informasjon og vi vil undersøke. Vi vil undersøke fordi vi må vite hva som ligger bak dette. Jeg har, som alle andre, selvfølgelig hørt ryktene og vil bare være sikker. Det er vår jobb å undersøke, sier Lappartient.

– Akkurat nå kan jeg ikke si mer enn dette. Men jeg håper dette aldri har skjedd i profesjonell sykling. Om dette var faktum, så ville det være en katastrofe for imaget til sykling, og det er derfor vi må kjempe imot. Jeg vil at folk, og fansen langs løypa, skal kunne stole på resultatet, stole på UCI og kontrollene våre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SPRER MISTANKE: Phillip Gaimon kommer med anklager mot Fabian Cancellara i ny bok. Foto: Tim de Waele (TDWsport.com)

Til tross for anklagene mot Cancellara, mener Phil Gaimon at mekanisk doping er lite utbredt i sykkelsporten.

– Jeg tror det skjedde et par ganger det året, men så snart noen la merke til det og det ble en historie så gjorde ingen det igjen. Jeg tror det er en red herring, selv når den nye UCI-presidenten omtaler det som et stort problem som han skal finne ut av. Alle på innsiden vet at det er tull.

To amatørryttere har blitt tatt for mekanisk doping i 2017, og i 2016 ble en belgisk cyclocross-rytter dømt til seks års utestengelse etter å ha blitt tatt for mekanisk doping i VM. Dette er årsaken til at den franske presidenten vil ta det seriøst.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SERIØST SVAR: David Lappartient vil ta mekanisk doping seriøst, selv om rytterne og managerne mener det ikke er et stort problem. Foto: AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT

– Jeg så noen uttalelser fra team managere og ryttere som sa at dette ikke er et problem i dagens sykkelsport. Vell, jeg vil bare være helt sikker på at det ikke er et problem. De må også ta hensyn til at fansen snakker om dette, og det dukker opp mange videoer. Managerne og rytterne snakker bare med hverandre, så selv om de ikke føler at det er et problem, så må de følge med på imaget til sporten og hva fansen føler, konkluderer Lappartient.

– Jeg kan ikke gå i et eneste møte uten at folk spør meg om det. Folk utenfor sporten snakker om det, selv om de på innsiden ikke gjøre det. Jeg vil at alle skal være sikre på at vi sikrer den beste testingen, slik at de kan stole på resultatene i rittene.

Mot slutten av året, eller i starten av januar, vil UCI offentliggjøre en ny strengere metode de vil benytte seg av i kampen mot mekanisk doping.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse