CANCELLARA: Fabian Cancellara holdt unna for spurterne i 2008-utgaven av Milano-Sanremo. Nå mistenkes han for mekanisk doping - igjen. Foto: Tim de Waele

Eks-proff anklager Cancellara for motordoping

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 8.11.17 22:16

Del på    

– Den fyren hadde sannsynligvis en motor.

(procycling.no): – Jeg trodde ikke på det før jeg hørte noen av hans tidligere lagkamerater snakke om enkelte hendelser hvor Cancellara hadde sin egen mekaniker, sykkelen hans ble holdt unna alle andres, og han syklet fra velkjente dopere.

Det skriver eks-proff Phil Gaimon i sin nye bok, Draft Animals. Amerikaneren har to ettårsperioder i Jonathan Vaughters lag, Garmin Sharp (2014) og Cannondale-Drapac (2016). Han har tidligere skrivet boken Pro Cycling On $10 A Day, mens han nå trener for å ta prestisjefulle segmenter på Strava.

I boken fortsetter han:

– Når man ser på videoene, ser ikke akselerasjonene naturlige ut i det hele tatt, som om han har trøbbel med å holde orden på pedalene. Den fyren hadde sannsynligvis en motor. 

Det britiske nettstedet cyclist.co.uk kontaktet forfatteren for en utdyping av anklagene mot den olympiske mesteren.

– Jeg har hørt snakk om det, og jeg skal ikke nevne navn, men i proffeltet er alle sånn: Ja, Fabian Cancellara hadde motor på en tid.

PHIL GAIMON: Serverte cookies til rytterne under årets Tour of California. Nå anklager han Fabian Cancellara for motordoping. Foto: Chris Graythen/Getty Images/AFP

Han går også ut og mistenkeliggjør Cancellaras seier fra Milano-Sanremo i 2008, og poengterer at han kjørte fra velkjente dopere uten å nesten ha kontroll over pedalene.

Dog tror ikke Gaimon at motordoping har vært en greie, men at Cancellara heller er unntaket.

– Det er ikke en greie, og har aldri vært det, men det er min og den rådende følelsen at det var Cancellara i et par ritt, og da det nesten ble en skandale, var det over. Ta en pistol mot hodet mitt, og jeg vil si at det var det som skjedde, forklarer Gaimon.

Davide Lappartient, den nyvalgte UCI-presidenten, har tidligere gått ut mot blant annet motordoping, og har varslet tiltak i kampen mot styggedommen motordoping.

– Man jukser mot folk som konkurrerer på rettferdig grunnlag. Pengene man tjener på det, går på bekostning av de andre. Det er tyveri. Jeg vet ikke om teknologisk svindel skjer i feltet. Men jeg vil være sikker, sa Lappartient for drøye to uker siden.

– Jeg antar at teknologisk svindel har forekommet i fortiden. Hvis vi blir møtt med en mekanisk doping-sak i morgen, vil ikke katastrofen bli oversett.

 

Tagget med: , ,

Les også disse