LANG PAUSE: Ibai Salas utestenges i fire år etter uregelmessige funn i hans biologiske pass. Foto: Bryn Lennon/Velo/Tim De Waele/Getty Images

UCI bekrefter: Fire års utestengelse på Ibai Salas

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 5.11.18 17:09

Del på    

Hele Burgos-BH kan bli suspendert etter to dopingbrudd på ett år.

(procycling.no): Mandag bekreftet UCI at den baskiske syklisten Ibai Salas blir utestengt i fire år.

Burgos-BH-syklisten sin dopingsak ble lekket til pressen i juni, og i oktober kom rapporter om at Salas ville få en lang utestengelse.

Det er det biologiske passet til baskeren som har felt ham.

– Vi vil følge avgjørelsen som er bestemt av spanske antidopingmyndinheter og gi en utestengelse på fire år til Ibai Salas for et antidoping-brudd på grunnlag av funn i det biologiske passet, lyder det i en pressemelding fra UCI mandag kveld.

– Dette er det andre antidoping-regelbruddet fra UCI prokontienntallaget Burgos-BH innen en periode på tolv måneder, konstateres det i pressemeldingen.

35-åringen David Belda er den første av de nå to dopingdommene laget har mot seg. Burgos-BH-rytter ble også suspendert i fire år etter at han ble tatt for EPO på vårparten i 2017. Dommen mottok veteranen i desember samme år.

Dermed trer artikkel 7.12.1 i UCI sitt antidoping-reglement i kraft. Artikkelen sier at dersom to ryttere eller personer med kontrakt hos et UCI-lag blir tatt for brudd på antidoping-reglene i løpet av en periode på tolv måneder så skal laget utestenges. Unntak kan gjøres ved spesielle tilfeller.

Dermed kan Burgos-BH nå gå mot en utestengelse som lag på alt fra 15 til 45 dager på grunn av det andre regelbruddet.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse