INN I BILEN: Tejay Van Garderen startet den syvende etappen, men kom aldri til mål. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Ny tung dag for EF Education First

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 31.08.19 11:12

Del på    

Uran, Carthy og nå også Van Garderen ute av La Vuelta.

(procycling.no): De siste par dagene har satt sitt preg på EF Education First.

På etappen til Ares del Maestrat forsvant lagkaptein Rigoberto Uran etter en velt. Det samme gjorde den meget gode klatreren Hugh Carthy.

Tejay Van Garderen kom seg i mål etter velten, men var tydelig kvestet. 24:45 var han til slutt bak Jesús Herrada og endte helt sist på etappen. På fredagens syvende etappe sto han av Vuelta a España 2019.

Uflaksen var ikke helt over. Sergio Higuita veltet med 15 kilometer igjen på fredag, men colombianeren ble ikke preget av velten og endte til slutt som 22. mann på etappen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Han er nå EF sin beste rytter på 15. plass i sammendraget.

Logan Owen, lagets 24 år gamle Grand Tour debutant, har heller ikke sluppet unna. Amerikaneren måtte sy seks sting i leggen etter torsdagens etappe.

Artikkelen fortsetter under bildet!

HANG BRA MED: Rigoberto Urán var nummer seks i sammendraget før han måtte bryte på den sjette etappen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Ting er ille, men det kunne alltid ha vært verre, sa sportsdirektør Juan Manuel Garate til Velonews før start på fredag.

– Rigo har flere brukne ribbein og en skadet vesntre lunge. Skadene i skulderen er ikke den største bekymringen nå selv om han trolig må operere, beretter spanjolen.

Med Uran, Carthy og Van Garderen ute blir det opp til Higuita, Martinez, Craddock, Docker og Owen å få til noe.

– Det gikk ille for oss veldig raskt i går. Vi satt i god posisjon i vueltaen. Onsdagen til Javalambre var den vi fryktet mest. Jeg tror Rigo hadde podiet i beina sine og på torsdag hadde vi Tejay i brudd for å prøve å vinne etappen eller ta ledertrøya. Så ble alt mørkt, sier Garate.

– Vi må komme oss gjennom disse dagene. Vi har en lang Vuelta foran oss og vi kan fortsatt få med oss noe fra dette rittet.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse