KJEMPET SEG I MÅL: Carl Fredrik Hagen fant sitt eget tempo og klatret en haug med plasser i sammendraget på onsdag. Her fra Critérium du Dauphiné. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– Jeg tror nok jeg har min forse når vi kommer lenger ut i rittet

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.08.19 21:02

Del på    

Carl Fredrik Hagen klatret 27 plasser i sammendraget på første fjelletappe.

(procycling.no): Da storlagene begynte å øke tempoet i brattene opp Javalambre-stigningen på den femte etappen av Vuelta a España begynte det raskt å skalle av i hovedfeltet.

I bakre del av den stadig mer reduserte favorittgruppa kunne en krummet rygg fra Oppegård skimtes. Carl Fredrik Hagen fant sitt eget jobbegir og tråkket seg opp den bratte spanske asfalten.

Over målstreken var han 29. mann på etappen. 2:23 var gått siden bestemann blant favorittene, Miguel Angel Lopez, trillet i mål. Utbryterne tok etappeseieren på det som var en rolig dag i Spania. Helt til siste stigning startet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det ble ikke noe hardkjør hele dagen. Du satt litt og ventet på at det skulle smelle og så smalt det egentlig aldri skikkelig. Det gikk jevnt hardt i bakken mot slutten. Og den var jo tøff nok den for å si det sånn. Jeg prøvde egentlig bare å sitte så lenge som mulig med i teten helt til vi begynte på det bratteste partiet. Da ble det veldig strekk og masse små grupper, forteller Carl Fredrik Hagen til procycling.no.

– Da var det egentlig å prøve å bare finne mitt tempo sånn at jeg ikke drepte meg selv. Men klarte å holde jevn fart til mål. Ikke spare krefter, men ikke kjøre over evne slik at jeg ville gå på et veldig stort tidstap. Jeg ble liggende i en gruppe først rett bak Formolo og de. Det gikk litt fort så jeg ble liggende veldig alene. Så kom etter hvert Wout Poels og et tre andre så jeg ble syklende sammen med de på siste kilometeren, beretter 27-åringen.

Toppformen kommer senere

Lotto Soudal-syklisten klatret opp fra 53. til 26. plass i sammendraget etter målgang på toppen av Javalambre. Hagen håper å være enda mer konkurransedyktig mot slutten av det som er hans debut i en Grand Tour.

– Det er egentlig kanskje litt som forventet. Jeg har vel ikke forventet at jeg skal nå peaken min i rittet så tidlig. Jeg tror nok jeg har min forse når vi kommer lenger ut i rittet. Det er fortsatt ganske mange som har freshe bein. Og så er det veldig varmt her. Det er vanglivis ikke noe jeg elsker i sånne lange bratte bakker. Jeg følte jeg taklet det mye bedre i dag enn jeg gjorde på etappen til Calpe. Så sånn sett var det bra, konkluderer lysluggen.

– Hvis jeg klarer å kjøre sånn som det her i tre uker så blir det veldig bra til slutt. Man må bare prøve å kjøre jevnt. Det er lenge og det er mange som kommer til å gå på en kjempesmell. Hvis du først går på en kjempesmell så ryker ti-femten minutter veldig fort. Egentlig sånn en helt ok gjennomføring synes jeg. Så får vi bare ta dag for dag videre.

Artikkelen fortsetter under bildet!

KNAKK ALAPHILIPPE: Den meritterte franskmannen måtte kaste inn håndkleet og ble kjørt av Hagens hjul på den siste klatringen i Critérium du Dauphiné. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Håper på brudd mot slutten

Mot slutten av treukersritt ser man ofte at ryttere som vaker rundt 20. plass i sammendraget, og ikke er noen trussel for de aller beste, kjører i brudd og jakter etappeseier. Det håper også Calle å kunne gjøre i La Vuelta 2019.

– Det er noe som absolutt kan være mulig. Det er kanskje den beste sjansen for meg til å kjempe om etappeseier. På en hard etappe der jeg kan være på en lang seig dag i en gruppe som bare blir mindre og mindre. Sånn som det var i Dauphiné. Det er nok den beste muligheten jeg har til å kjøre et bra etapperesultat med det feltet som er her. Det er skyhøyt nivå på feltet her for å si det sånn.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De to kommende dagene venter etapper som minner noe om onsdagens dyst. Men på torsdag er starten langt hardere. Kanskje kan første bruddsjanse komme allerede.

– Det er litt vanskelig å si. I morgen ser jeg for meg at det blir et mye større brudd og mer hardkjør gjennom dagen. Det er en ganske aggressiv start. Så jeg vet ikke. Det spørs litt hvor stor gruppe som går om jeg skal sitte i feltet eller om jeg skal bli med på hvis det går mer enn 20 mann. Da kan jeg fort dra nytte av å bli med også. Vi får se litt.

En ny etappe med en bratt avslutning venter på fredag før en mer bruddvennlige etappe på lørdag. Søndagens brutale etappe på 94,4 kilometer markerer et nytt steg i karrièren til Carl Fredrik Hagen. Da vil Vuelta a España 2019 erstatte Criterium du Dauphiné 2019 som det lengste etapperittet han har syklet.

– Det blir spennende å se hvordan kroppen svarer. Jeg tror det blir at du bare går inn i modus, og så føles det litt som det samme hver dag. Men jeg er veldig spent på å se hvordan beina mine er i forhold til de andre i feltet. Det er klart at alle må jo sykle etappene her. Folk blir jo slitne uansett. Jeg er spent på hvordan jeg kommer til å føle meg etter hvert.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse