KJEMPET SEG OPP: Vincenzo Nibali på vei opp Alpe d'Huez etter velten. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Tre timer i avhør etter Tour de France-krasj

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.11.18 11:35

Del på    

Etterforskningen rundt Nibalis velt på Alpe d'Huez nærmer seg slutten.

Det var på vei opp Alpe d’Huez at det ulykksalige skjedde. Mens rytterne sneiet forbi de mange tusen tilskuerne som stod langs veien, fikk Vincenzo Nibali en kamerareim hektet inn i styret sitt med litt under fire kilometere igjen. Italieneren falt på bakken, men kom seg fint opp igjen på sykkelen og klarte å begrense tidstapet til 13 sekunder til etappevinner Geraint Thomas.

I mål slet han kraftig med smerter i ryggen og han ble etter hvert kjørt i bil til sykehuset i Grenoble. Der ble det påvist et brudd i ryggvirvelen og dermed en DNS ved siden av Nibalis navn neste dag. Skuffet måtte han trekke seg tilbake og ut av kampen om topplasseringene i touren.

Samtidig ble det varslet at laget vurderte søksmål mot arrangøren på grunn av hendelsen.

Nå kan mye tyde på en pågående etterforskning av saken er på vei til å avsluttes. Det skriver den italienske sportavisen La Gazzetta dello Sport, gjengitt av Cyclingnews.com.

Ifølge den italienske avisen var Nibali og advokat Fausto Malucchi i avhør med det franske politiet i tre timer på lørdag. Videre skriver de at de nærmer seg en konklusjon, takket være foto- og videobevis, samt øyenvitner på stedet. Det skal visstnok også være mulig å identifisere tilskueren hvis kamerareim Nibali hektet seg fast i.

Nibali og Bahrain-Merida mener arrangør ASO kan bli holdt ansvarlig for hendelsen, og hevder at 60-70 prosent av lagets synlighet avhenger av et godt Tour de France.

Advokat Malucchi skal ha fremhevet forskjellen i sikkerheten opp Monte Zoncolan i giroen, hvor frivillige holdt tilskuerne tilbake, mens mangel på gjerder gjorde at publikum kom svært tett på rytterne opp Alpe d’Huez.

 

– Vi er imponert over hvor nøye og hvor detaljrik etterforskingen har vært, sier Malucchi til avisen.

Situasjonen er ikke ulik den Peter Sagan opplevde i fjor, hvor han ble disket for røff behandling av Mark Cavendish på den fjerde etappen. Sagan og Bora-Hansgrohe anket saken til CAS og like før den skulle opp før høring ble UCI og Sagan enige om å droppe anken, og at de var enige om at det hele var en uheldig hendelse.

Om det blir noen Tour de France i 2019 for Nibali virker tvilsomt. Rapportene tyder på at italieneren vil fokusere på Giro d’Italia, mens tempoverdensmester Rohan Dennis får ansvaret i Tour de France.

Tagget med: , , ,

Les også disse