MULIG GRAND TOUR-RYTTER: Rohan Dennis har foreløpig hovedfokus på tempo, men etter 2020 kan han fort nå et nytt nivå i Grand Tours. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

– Kan bli som Thomas, Dumoulin eller Froome

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.11.18 12:00

Del på    

Rohan Dennis vil få tiden han trenger i Bahrain Merida.

(procycling.no): 2018 har vært et fabelaktig år for Rohan Dennis. Det startet tidlig i januar med en suveren seier i det australske tempomesterskapet. To triumfer fulgte på tempoer i Abu Dhabi Tour og Tirreno-Adriatico. Så kom Grand Tour-sesongen.

Tom Dumoulin ble for sterk på åpningen av Giro d’Italia, men på dag to tok Dennis bonussekunder og fikk sykle i maglia rosa. Lederplagget tok han også på seg i Vuelta a España etter seier på åpningsetappen.

På etappe 16, rittets andre tempo, smadret 28-åringen konkurrentene og befestet sin posisjon som en av de største favorittene til VM-tempoen i Østerrike. Han innfridde til de grader, og ble verdensmester 1:21 foran Tom Dumoulin.

At Rohan Dennis er et monster i kampen mot klokka er ingen overraskelse, men Adelaide-syklisten viste også en ny side av seg selv i 2018. I Vuelta a España forsøkte han seg forsiktig som sammenlagtrytter i en Grand Tour for første gang.

28-åringen var sjettemann i Giro d’Italia med fire dager igjen, men det ble store tidstap før målgang i Roma der han endte som 16. mann. Prestasjonen var dog lovende nok til at Dennis fortsatt triller rundt med tanker om sammenlagtambisjoner. De ambisjonene vil hans nye lag Bahrain Merida la ham forsøke å oppnå.

– Vi har diskutert ideer med teamet vårt, og det ser trolig ut at Rohan kjører Tour de France, sier lagsjef Brent Copeland til Cyclingnews. Rittprogrammet vil bli bekreftet etter lagets treningsleir i desember.

Ikke noe press

Men for et lag som også har Vincenzo Nibali i sine rekker vil ikke presset på Rohan Dennis være stort.

– I touren er det en tempo som passer ham godt. Lagtempoen der er også en god forberedelse for VM. Vi må sette oss ned å planlegge det med ham, men nå er ikke sammendraget et stort mål.

– For å kjøre sammendraget må han endre treningen sin og vekten. Da vi tok ham hit ble vi enige om at det ikke er noen forventninger om at han skal jakte sammendraget fra starten. Vi har flere ryttere som kan gjøre det neste år i Nibali, Teuns og Pozzovivo. Akkurat nå er vi glade for å kunne støtte Dennis og tempo-planen hans fem mot OL i 2020 og så bytte fokus mer mot sammendrag., utbroderer Copleand, og understreker at vekten er nøkkelen for Dennis.

Tokyo 2020 er et stort mål for australieren, som har én olympisk medalje fra før. I London 2012 tok han sølv med australia på banen i forfølgelsesrittet for lag. Om vekten går ned risikerer Dennis å miste noe av sin tempostyrke.

– Om du ser på ham nå så er han rundt 72 kilo. Det var det han veide i giroen i år. Om han går ned til litt under 70, og klarer å holde på ferdighetene, så kan han bli som Thomas, Dumoulin eller Froome.

Tagget med: , , , ,

Les også disse