PÅ GRUS: Gylne Gutuer er et av de tre nye UCI-rittene i Norge. FOTO: Eivind Flensborg.

Tre nye UCI-ritt i Norge

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.02.18 20:56

Del på    

Hafjell GP, Lillehammer GP og Gylne Gutuer fikk søknaden godkjent.

(procycling.no): I 2018 vil tre norske ritt arrangeres med UCI-status for aller første gang.

Hafjell GP, Lillehammer GP og Gylne Gutuer har fått sine søknader godkjent av det internasjonale sykkelorganet, og vil sykles som 1.2-ritt i årets sesong.

Ideen ble først lagt fram i høst av Uno-X sin sykkelsjef Jens Haugland. Fram mot nyttår arbeidet man flittig med søknaden, som ble overlevert etter fristen til UCI. Selv har han enda ikke fått bekreftelsen fra UCI, men han føler seg helt trygg på at den kommer.

– Jeg har jo vært litt ivrig på å sjekke rittkalenderen til UCI noen ganger om dagen. Så da jeg så at det var lagt ut der, da turte jeg å melde ut at det var offisielt. Jeg regner med at UCI er såpass ryddige at de ikke hadde lagt det ut i sin egen kalender om det ikke var i boks, humrer Haugland i samtale med procycling.no torsdag kveld.

Det første av de tre endagsrittene, Hafjell GP, vil arrangeres 31. august. Rittet vil være en individuell tempo. Intensjonen med en individuell tempo er å heve statusen på slike ritt i Norge.

– Vi ble kontakt av UCI for å gjøre rede for den planen. Vi har tre veldig robuste etapperitt i Norge. Jeg synes det her er en veldig spennende tilvekst på rittkalenderen for en allerede sterk rittkalender i Norge nå. Men vi mangler noe på høsten med tanke på endagsritt. Så synes jeg det er kult at vi også får et temporitt i Norge. Det er litt stas og det gjør oss litt annerledes. Kanskje er det et lite signal til norske ryttere at de også kan satse på temposykkelen framover, poengterer Uno-X sin sykkelsjef.

De to andre rittene vil gå de neste to dagene, med Gylne Gutuer som det siste. Begge to vil være fellesstarter. Lillehammer GP vil gå flere runder i en rundløype, mens Gylne Gutuer vil fremstå i kjent drakt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MANNEN BAK: Uno-X sin sykkelsjef, Jens Haugland, er initiativtakeren bak de tre norske UCI-rittene. Her med lagsjef Kurt Asle Arvesen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Mye jobb i vente

Haugland og co. har nå seks måneder på seg til å få alt på plass rundt de tre ferske endagsrittene på UCI-sin kalender.

– Nå skal vi på så ordentlig vis som mulig få satt sammen en ordentlig invitasjon til respektive lag som vi ønsker å få tak i og få oppover. Så skal vi planlegge med alt det det krever av klubbene lokalt for å legge en god plan inn mot det her, forklarer Haugstad.

Sykkelsjefen tror den lokale kompetansen vil være verdifull i prosessen rundt rittene.

– Nå skal Ottestad ha Gutuer en gang i NorgesCup, og Lillehammer skal ha Tour of Norway på besøk. Så det er jo folk i miljøene her som er godt rigga for å håndtere denne oppgaven.

Om alt ikke kommer helt på stell, så er det ingen krise. Både Haugstad og Uno-X tenker langsiktig i sine planer.

– Uno-X har aldri vært kjent for å stunte i norsk sykkel, og det skal vi heller ikke bli fremover. Her har vi en plan, og det henger sammen med hele prosjektet rundt laget. Og at vi setter merkevaren vår på et løpsprogram som vi syr sammen.

– Vi skal ha et realistisk syn på det her. Det skal få utvikle seg i et naturlig tempo. Blir det ikke sånn som vi hadde sett for oss første året så kan jeg leve godt med det.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse