KAN AVGJØRES HER: France Bleu er blant dem som skriver at det kan gå mot en ny visitt av La Planche des Belles Filles - neste år i form av en bakketempo. Foto: Chris Graythen/Getty Images

Tour de France 2020: Dette sier ryktene dagen før løypepresentasjonen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.10.19 15:39

Del på    

Kan bli bakketempo til La Planche des Belles Filles som siste utfordring før Paris.

(procycling.no): Tirsdag skal Christian Prudhomme avsløre hvordan løypa i neste års Tour de France blir, men allerede spekuleres det grundig hvordan de 21 dagene vil se ut.

Det vi allerede vet er at rittet starter i Nice, som er både start- og målby for første to etappene. Begge etappene er innom det kuperte terrenget, hvor den første etappen nok vil ende opp i en redusert massespurt. Den andre etappen vil derimot by på en skikkelig utfordring for sammenlagtrytterne, med to stigninger på rundt 15 kilometer, deriblant Col de Turini, i midtpartiet av etappen, før det avsluttes med to noe kortere bakker de siste fire milene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TØFF START: Allerede på den andre etappen får rytterne bryne seg på denne tøffe etappen. Foto: ASO

Utover de to første etappene er ingenting offisielt bekreftet fra ASO foreløpig, men du får nok neppe en stor gevinst om du skulle sette penger på av det hele avsluttes på Champs-Élysées tre uker senere. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kan få flere tøffe avslutninger den første uka

Rundt omkring i lokalaviser dukker det imidlertid opp en rekke ting i månedene og ukene frem mot løypepresentasjonen. Nettsteder som Velowire og La Flamme Rogue er blant de som har gjort et forsøk på å skape en komplett løype ut av de lokale nyhetene, og de er begge enige om veien videre de neste etappene.

Ifølge rapportene vil også den tredje etappen starte i Nice, men denne gang med målgang i Sisteron, i det som nok vil bli en etappe for spurterne. Dagen etter, allerede på den fjerde etappen, kan vi få rittets første bakkeavslutning.

Det er dici.fr som har meldt at det skal være målgang på skistedet Orcières-Merlette i Alpene. Skistedet ligger like ved Gap, og i 1989 – den hittil siste gangen bakken ble brukt – ble det kjørt en individuell tempo fra Gap og opp til Orcières-Merlette. Da var det nederlandske Steven Rooks som vant etappen. Bakken opp til Orcières-Merlette er rundt elleve kilometer lang med gjennomsnittlig stigning på snaut .seks prosent. 

Det er videre ventet at den femte etappen vil starte i Gap og ha målgang i Privas, hvor det nok igjen er spurterne og andre eksplosive typer som forventes å være i toppen.

På den sjette etappen kan det bli en ny bakkeavslutning. Det var France Bleu som først meldte at det kunne bli målgang på toppen av Mont Aigougal.

Toppen ligger på drøyt 1500 meters høyde og er det høyeste punktet i Gard-departementet. Fjellet i Sentralmassivet har kun blitt brukt én gang tidligere i Tour de France, tilbake i 1987.

To etapper i Pyreneene

Den syvende etappen vil etter alle solemerker starte i Millau. Målstedet er litt mer uklart, men trolig vil dette være en etappe for spurterne, på vei sør-vest mot Pyreneene.

På den påfølgende dagen starter man ifølge La Dépêche du Midi i den lille byen Cazères, før man legger ut på en tur i Pyreneene som skal inkludere både Port de Balés og Col de Peyresourde, før det blir utfor ned mot målgang i Loudenvielle. 

Det blir heller ingen bakkeavslutning på den siste etappen i den første uka. Da er det ventet at det blir start i Pau og målgang i Laruns, hvor man da går over Col d’Aubisque (28,9 kilometer à 4,3 prosent fra denne siden, via Col de Solour) før man stuper ned mot mål, ifølge France Bleu. Det har også vært spekulert i at etappen kan inneholde Col du Tourmalet før man kommer til Col d’Aubisque.

Kan bli målgang på Grand Colombier for første gang

Rittets første hviledag tar trolig rytterne opp til vestkysten og regionen Nouvelle-Aquitanie. Her er det først lagt opp til en etappe med flere partier langs kysten, før man dagen etter drar østover og starter ferden mot Alpene igjen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De to etappene etter den første hviledagen vil trolig være etapper for spurterne, og de av spurterne som klatrer bra kan nok også gjøre det bra på den tolvte etappen. Da blir det ifølge La Montagne målgang i den lille landsbyen Sarran.

På den 13. etappen er det ventet at det blir målgang på toppen av Puy Mary (Pas de Peyrol), en stigning på ni kilometer à syv prosent, hvor de siste to kilometerne ligger på drøye tolv prosent i snitt. 

Deretter rapporteres det at den 14. etappen vil ha målgang i Lyon. Det er også ventet at starten går i samme by dagen etter og ifølge Velowire ligger det an til målgang på toppen av Grand Colombier. Hvilken side man da bruker er ikke kjent, man den tøffeste er via Artemare på 15,9 kilometer à 7,8 prosent, hvorav de siste åtte kilometerne snitter på rundt ti prosent.

GRUS: Det er ryktet at gruspartiet over Col des Glieres også skal brukes neste år. Her fra Tour de France i 2018. Tim de Waele/Getty Images

Alpene og en tur til Vogesene

Rittets andre hviledag blir ifølge Velowire trolig lagt til Grenoble. Den andre visitten til Alpene er foreløpig preget av usikkerhet. Det har gått rykter om en etappe som skulle inneholde Col de la Croix de Fer, Col du Galibier og målgang på Alpe d’Huez, men det virker usannsynlig. Istedenfor kan det være at vi får se en individuell tempo i Grenoble-området.

Den 17. etappen vil trolig ha målgang på Meribel – Col de la Loze, en stigning på hele 21,1 kilometer à 7,8 prosent.

Videre rapporteres det at den 18. etappen vil ha målgang i La Roche-sur-Foron, etter at man har passert over grusveien på Col des Glieres, en bakke som også ble brukt i Tour de France i 2018.

Det er så ventet at en etappe nordover mot Vogesene, hvor flere rapporter har indikert sterkt at det blir målgang på toppen av La Planche des Belles Filles på den 20. etappen.

Her har det også vært klare rykter på at det vil være en bakketempo, men hvor starten går virker høyst usikkert. Ifølge rapportene vil en tempo være alt fra 22 til 35 kilometer lang, og muligens også gå forbi hjemstedet til Thibaut Pinot, Melisey. 

Ifølge Velowire er det så ventet at den 21. og avsluttende etappen vil starte i Versailles, med den velkjente målgangen i sentrum av Paris.

Det var ryktene! Så gjenstår det å se hvor mye sannhet det er i dem. Vår samarbeidspartner Eurosport sender løypepresentasjonen direkte fra 11.30 tirsdag. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse