NY SJANSE: VM i Yorkshire kan bli en ny kamp mellom Peter Sagan og Alexander Kristoff. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

NY SJANSE: VM i Yorkshire kan bli en ny kamp mellom Peter Sagan og Alexander Kristoff. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Tour de Yorkshire lokker med VM-test. Kristoff: – Ikke interessant

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 8.12.18 14:44

Del på    

Nordmannen lar seg ikke friste.

(procycling.no): Fredag ble ruten til Tour de Yorkshire annonsert, og for å tiltrekke seg de største stjernene har man lagt inn et lite insentiv.

Rittet går over fire etapper, fra 2. til 5. mai, og på den andre etappen skal man innom Harrogate, hvor en runde av høstens VM-løype skal forseres.

Etappen starter i Barnsley og går nordover mot Leeds, som er startsted for herrenes fellestart i VM. Mens man i VM sykler en sløyfe mot nordvest, sykler man i Tour de Yorkshire rett nord mot Harrogate.

Etter 75 kilometer av etappen når man rundløypen, som skal sykles én gang. I VM skal herrene bryne seg på den 14 kilometer lange, småkuperte rundløypen syv ganger. Arrangøren har lagt inn en innlagt spurt på Parliament Street, hvor målgang i VM blir. Etter rundløypen gjenstår drøyt 40 kilometer til målgang i Bedale.

– Dette vil bli den eneste sjansen rytterne får til å teste løypen i Harrogate i konkurranse, og den eneste sjansen til å sykle opp Parliament Street, uten den vanlige trafikken, sier rittsjef Gary Verity.

– Føler ikke det er noe must å være der

Etter en tøff, klatreløype i årets VM i Innsbruck, er Yorkshire en ny anledning for klassikerryttere og spurtere. En anledning for Alexander Kristoff til å revansjere nederlaget i Bergen, eller for Peter Sagan til å ta sin fjerde tittel.

Nordmannen lar seg imidlertid ikke friste av Tour de Yorkshires forsøk på å lokke til seg VM-favorittene.

– Tour de Yorkshire har lagt inn en runde i VM-løypen til våren. Er det noe som gjør en deltakelse der interessant for deg?

– Egentlig ikke. Vi kjører jo mange runder i VM, pluss sikkert igjennom i forkant med lanslaget, så føler ikke det er noe must å være der, forteller han til procycling.no​.

Samtidig starter også rittet én dag etter Eschborn-Frankfurt, hvor Kristoff har hegemoni med tre seire på rad (og fire totalt), mens Giro d’Italia starter seks dager etter Tour de Yorkshire, hvor en deltakelse også kan være aktuell for Kristoff.

(artikkelen fortsetter under)

VM-løypene får Kristoff til å drømme om regnbuetrøya

Kvinnene får identiske etapper

Den 3. mai går starten på kvinnenes ritt, Asda Tour de Yorkshire Women’s Race, som går over to etapper, og skal gå over to etapper.

Nytt av året er at etappene for første gang er identiske med herrenes. Den første er «VM-etappen», som er 132 kilometer lang og går mellom Barnsley og Bedale.

Den andre etappen er også 132 kilometer og går mellom Bridlington og Scarborough. Etappen går over en rekke krevende bakker og vil sørge for en solid utskillelse med tanke på sammenlagtseieren.

– Jeg er stolt over at vi fortsetter å vise vei når det kommer til å promotere kvinnesykling. Å endre startet på kvinnenes ritt fra torsdag til fredag bør garantere mer eksponering og løypene for de to etappene er identisk med herrenes. Det vil si at det er over 1000 høydemeter mer enn i fjor, og vi får fortryllende sykling, sier Verity.

Herrenes utgave (2. til 5. mai):
1. etappe: 178,5 km, Doncaster til Selby
2. etappe: 132 km, Barnsley til Bedale
3. etappe: 132 km, Bridlington til Scarborough
4. etappe: 175 km, Halifax til Leeds, 5. maj

Kvinnenes utgave (3. til 4. mai):
1. etappe: 132 km, Barnsley til Bedale
2. etappe: 132 km, Bridlington til Scarborough

Tagget med: , , , ,

Les også disse