START I AUGUST? Slik så det ut da Mike Teunissen vant åpningsetappen i Tour de France i fjor. Til årets utgave blir det trolig en utsatt start. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Fransk avis: Tour de France-start 29. august

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.04.20 17:53

Del på    

Motstridende rapporter rundt den videre sykkelkalenderen.

(procycling.no): Mandag kveld ble det langt på vei klart at årets Tour de France må utsettes, etter at Frankrikes president Emmanuel Macron sa at man ikke ville kunne ha store festivaler eller arrangementer med mange tilskuere før tidligst midten av juli.

ASO bekrefter også til nyhetsbyrået AP, at rittet vil få en ny dato.

– Med tanke på at det nå er umulig at touren starter som planlagt, konsulterer vi med det internasjonale sykkelforbundet (UCI) for å prøve å finne en ny dato.

Årets Tour de France skulle etter planen starte 27. juni i Nice. Forrige uke skrev vi om rapportene som sa at vertsbyene var positive til å utsette rittet i fire uker, med start 25. juli.

Tirsdag kveld skriver den franske avisen Dauphiné Libéré at de nå har informasjon som tilsier at årets Tour de France blir kjørt fra 29. august til 20. september. 

Dermed skal også rytterne få tid til å kjøre noen ritt før selve Tour de France, noe som kan gi rom til Critérium du Dauphiné, som for øyeblikket er utsatt.

En slik utsettelse vil naturligvis føre til mange andre forskyvninger. VM skal etter planen starte 20. september med herrenes tempo, mens Vuelta a España står i kalenderen fra 14. august til 6. september.

I et intervju med Tuttobiciweb snakker også Giro d’Italias rittsjef Mauro Vegni om muligheten for at man har Tour de France fra slutten av august til midten av september, og videre arrangerer Giro d’Italia i oktober og Vuelta a España i november.

Marca: Touren i august, vueltaen i september og giroen i oktober

Tidligere tirsdag meldte den spanske avisen Marca at man nå planlegger for Tour de France-start 2. august, og at det videre utover sensommeren og høsten vil gå slag i slag med Vuelta a España i september og Giro d’Italia i oktober. 

Alle over tre uker.

– De vil være 3-3-3, ikke 3-2-2 eller 3-3-2, sier Giro d’Italias rittdirektør, Mauro Vegni, om antall uker i de tre rittene til Marca.

Tour de France blir nøkkelen

Vuelta a España skal egentlig bli kjørt fra 14. august til 6. september, men så lenge man har planlagt at alle de tre store etapperittene skal gå over tre uker, vil man da skyve på starten. Den spanske avisen skriver også at det er et stort usikkerhetsmoment rundt starten av rittet, som etter planen skal være i nederlandske Utrecht.

Giro d’Italia skulle på sin side starte i Budapest 9. mai, men ble for flere uker siden utsatt på ubestemt tid.

Marca skriver videre at nøkkelen her vil være Tour de France, og at så fort man kan sette en dato for det, så vil man fikse detaljene rundt vueltaen og giroen. Det er naturligvis stor usikkerhet rundt situasjonen, og det har tidligere blitt rapportert at ASO (som står bak både Tour de France og Vuelta a España) har satt 15. mai som en frist for en avgjørelse rundt Tour de France 2020. 

De tre etapperittene skal alle ha minst én uke mellom seg, og et sentralt element vil da også bli VM-uka i sveitsiske Aigle. Mesterskapet skal etter planen kjøres fra 20. til 27. september, og med et tre uker langt Vuelta a España vil det dermed antageligvis bli en kollisjon. Mesterskapet åpner egentlig med herrenes tempo den 20. september, men flere har allerede tatt til orde for å skyve på herrenes tempo og droppe blandet lagtempostafett 23. september.

Lørdag 19. september har også kommet frem som en mulig plan for en utsatt utgave av Flandern rundt.

Arctic og Ladies Tour planlegger foreløpig som normalt: – Forsiktig optimist

Tagget med: , , , ,

Les også disse