REGJERENDE MESTER: Julian Alaphilippe vant Milano-Sanremo i 2019. Franskmannen skulle egentlig ikke kjøre rittet i år, men med nye datoer kan det åpne seg en mulighet igjen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Vegni ser for seg Sanremo og Strade Bianche i slutten av oktober

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.04.20 17:50

Del på    

Den italienske rittsjefen er klar at kalenderen fremover vil avhenge av hva som skjer med Tour de France.

(procycling.no): Hva vil skje om det er mulig å gjenoppta sesongen 2020? Usikkerheten rundt hvilke ritt det kan være mulig å gjennomføre er stor, og tirsdag skrev spanske Marca at man nå jobbet med en plan med Tour de France i august, Vuelta a España i september og Giro d’Italia i oktober.

Mauro Vegni er rittsjef for ritt som Giro d’Italia, Milano-Sanremo, Strade Bianche og Il Lombardia og sier til Tuttobiciweb at man arbeider med muligheten for å arrangere giroen i oktober.

I motsetning til Marca trekker han også frem muligheten for at Tour de France kan kjøres fra sent i august til sent i september, med Vuelta a España i november som en konkret mulighet. 

Og så lenge ikke Tour de France reduseres til to uker, vil det heller ikke være et alternativ for Vegnis ritt – hvor man nå jobber med utgangspunkt i at det skal være mulig å arrangere med publikum.

Italieneren trekker frem at han ønsker å være optimistisk, og foreløpig har de også sett på nye datoer til de allerede utsatte rittene Milano-Sanremo og Strade Bianche, samt Il Lombardia (opprinnelig 10. oktober), som vil måtte utsettes om Giro d’Italia blir kjørt i oktober. I utgangspunktet ser det ut til at alle de tre éndagsrittene nå vil gå i slutten oktober.

– Sanremo på 20., Strade Bianche den 28. og Lombardia den 31. Det er hypotetisk, men alt vil avhenge av hvordan touren blir plassert. Hvis alt går i riktig retning og Covid-19-situasjonen blir bedre, hvorfor ikke tenke på Strade Bianche i august, spør Vegni. 

Foreløpig er alle sykkelritt stanset frem til 1. juni. Sesongen har nå blitt utvidet til å gjelde ut oktober, men UCI har åpnet for at sesongen kan utvides ytterligere ved behov.

Tagget med: , , , ,

Les også disse