NY TOPPLASSERING: Anders Skaarseth med fin flyt i Tour de Bretagne. FOTO: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

– Skulle gjerne vært med den gruppen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 26.04.17 17:04

Del på    

Joker-Icopal maktet ikke å hente bruddet i Tour de Bretagne.

(procycling.no): En kupert andre etappe av Tour de Bretagne skapte fartsfylt og tøff kjøring. Hard kjøring i en ukategorisert stigning med 50 kilometer til mål sørget for store splittelser, og ikke lenge etter slet en ellevemannsgruppe seg løs.

Med slitne bein og uorganiserte grupper klarte de elleve i front å holde godt unna gjennom godt samarbeid.

Inne på de siste 20 kilometerne angrep HP BTP-Auber 93-rytteren Flavien Dassonville og gikk solo. Inne på fem, lokale runder i Sint-Pol-de Lèon klarte franskmannen å holde unna, og kunne juble for sesongens andre seier.

26-åringen tar også over ledertrøyen.

Skaarseth beste norske

Kristoffer Skjerping (Joker Icopal) og Herman Dahl (Team Sparebanken Sør) sørget for god, norsk representasjon i dagens brudd. Joker-rytter Skjerping sørget også for å sanke med seg 16 klatrepoeng og deler nå andreplassen i klatrekonkurransen.

Firemannsbruddet de to satt i ble imidlertid hentet og like etter sprakk det som nevnt opp over den ukategoriserte stigningen. I den første gruppen var det bare Rasmus Tiller og Tobias Foss (Joker Icopal) som satt med, men da det samlet seg kom flere norske ryttere opp.

Det gjenetablerte hovedfeltet maktet ikke å hente ellevemannsgruppen som hadde gått løs og kunne intet gjøre med Flavien Dassonville og kompani.

Anders Skaarseth fortsatte likevel med solid kjøring og nest beste rytter fra hovedfeltet, og spurtet inn til åttendeplass.

LES OGSÅ: Skaarseth best av de norske

I en SMS til procycling.no skryter Skaarseth av sine lagkamerater Skjerping, Foss og Tiller, som var fint med på notene, men skulle gjerne gått med gruppen som gikk avgårde i finalen.

– Jeg skulle vært med den gruppen selv slik at jeg hadde mulighet til å være med de seks som holdt unna til slutt. Ellers en grei spurt, men vi kjører jo for seier på hver etappe! Fem etapper igjen, så det er bare å bruke de best mulig.

Resultater finner du nederst i saken…

Slik gikk det til:

Denne andre etappen av Tour de Bretagne – en humpete 202 kilometer lang reise østover fra Saint-Launeuc til St-Pol-de-Lèon – skulle by på mye underholdning.

Først gikk et tidlig brudd avgårde, med nordmenn med på notene. Sean Bennet (USA), og Gaëtan Pons (Leopard Pro Cycling), satt Kristoffer Skjerping (Joker-Icopal), Herman Dahl (Team Sparebanken Sør).

Førstnevnte tok alle tre bakkespurter, sanket 24 poeng totalt og ligger nå først i klatrekonkurransen. Med sine 16 poeng deler Skjerping andreplassen med Damien Shaw som bar trøyen på dagens etappe.

Med Skjerping-bruddet innhentet, samlet feltet seg igjen inn mot siste del av etappens kuperte terreng. I den ikke-kategoriserte stigningen Roc’h Tredudon, 50 km fra mål, ble det imidlertid full kjør og feltet sprengt i mange grupper.

Første hovedfelt besto av 38 ryttere, der Tiller og Foss (begge Joker Icopal) var de eneste norske.

Ut av denne gruppen kom elleve ryttere seg løs like etter, mens Tiller og Foss ble sittende i gruppe to, 30 sekunder bak, som omsider fusjonerte med gruppe tre.

Gruppen i front hadde skaffet seg et forsprang på ett minutt da 20 kilometer gjensto. Neilson Powless (USA), Logan Owen (USA), Elie Gesbert (Fortuneo-Vital Concept), Tanguy Turgis (BMC Development Team), Stan Dewulf (Lotto-Soudal U23), Flavien Dassonville (HP BTP-Auber 93), Justin Mottier (VC Pays de Loudéac), Maxime Cam (Côtes d’Armor-Marie Morin), Sean Mackinnon (An Post-ChainReaction), Alex Turrin (Wilier Triestina-Selle Italia) og Nicolas Baldo (HP BTP-Auber 93) skulle etter hvert holde unna for resten.

En kort, lokal runde i Saint-Pol-de-Lèon, skulle kjøres fem ganger i avslutningen, og med en ledelse på over minuttet slet Flavien Dassonville løs fra ellevemannsgruppen i front. Franskmannen holdt bra unna og inn på de to siste kilometerne hadde han 20 sekunders ledelse på forfølgerne. Mellom han og seieren stod en slak bakke opp mot mål.

26-åringen holdt unna og kunne juble for seier, mens Stan Dewulf og Maxime Can kompletterte pallen.

https://twitter.com/tourbretagne/status/857244715728719873

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse