TOPP TI: Anders Skaarseth spurtet godt, og tok sjetteplassen i Tour de Bretagne. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Skaarseth best av de norske

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 25.04.17 16:34

Del på    

Joker Icopal-rytteren tok sjetteplassen på åpningsetappen av Tour de Bretagne.

(procycling.no): Den 51. utgaven av Tour de Bretagne startet med en 153,2 kilometer lang etappe fra Rennes til Merdrinac, med to norske lag til start.

Både Sparebanken Sør og Joker Icopal deltar i det franske syvdagersrittet, og det var sistnevnte som stod igjen med det beste resultatet etter at et samlet felt dundret over målstreken.

Anders Skaarseth unngikk velt i den siste svingen, og suste inn til sjetteplass. Herman Dahl (Sparebanken Sør) hang også godt med i spurten, og ble nummer elleve.

Aller raskest var Bram Welten (BMC Development Team). Nederlenderen vant foran Matteo Malucelli (Androni Giacattoli) og Jakub Mareczko (Wilier Triestina). Welten leder også rittet sammenlagt etter etappetriumfen.

Onsdag venter rittets lengste etappe, på 202,7 kilometer fra Saint-Launeuc til Saint-Pol-De-Léon.

Nordmenn støter tidlig

Adrian Aas Stien (Joker Icopal) forsøkte seg tidlig i en mindre gruppe som fikk en luke på hovedfeltet, men det var et brudd på 18 mann som først fikk en ledelse som holdt noen kilometer. Petter Theodorsen (Sparebanken Sør) lurte seg med i denne gruppa, men etter 17 kilometer var feltet nok en gang samlet.

En så stor gruppe i front var ikke godkjent i hovedfeltet, og dermed endte dagens brudd opp med å inneholde kun to ryttere. Ruben Zepunkte (Development Team Sunweb) og Damien Shaw (An Post-ChainReaction) hadde skaffet seg en luke på seks minutter etter fem mil. Alexandr Shushemoin (Attaque Team Gusto) kom seg aldri opp til duoen, og ble liggende midt mellom teten og hovedfeltet.

Brudduoen forsvarer seg

Zepunkte og Shaw hadde fremdeles over fem minutter til forfølgerne inne på de 50 avsluttende kilometerne, og inne på de avsluttende rundene forsvarte duoen seg godt.

To minutter og 55 sekunder ledet de med da 25 kilometer gjensto. Hovedfeltet hentet kun 30 sekunder på de neste syv kilometerne, men derifra og inn ble det tungt for de to.

Med en runde på åtte kilometer igjen av etappen var avstanden nede i 35 sekunder. I hovedfeltet satt Brice Feillu, som vant en etappe i Tour de France 2009, og holdt tempoet høyt for Fortuneo-Vital Concept).

Da hovedfeltet kun var sekunder bak de to, takket Shaw for følget og støtet fra Zepunkte. Iren strakk ledelsen opp til 20 sekunder, men ble hentet innenfor den siste kilometeren.

I spurten som fulgte var Bram Welten (BMC Development Team) raskest. Matteo Malucelli (Androni Giacattoli) og Jakub Mareczko (Wilier Triestina)

Tagget med: , , , , ,

Les også disse