BLE SYDD: Rune Almindsø Andersen var nok rytteren som fikk hardest medfart under lørdagens Sundvolden GP. Heldigvis var en flenge i hofta det største problemet fant etter å ha sjekket 21-åringen grundig. FOTO: Jarle Fredagsvik

BLE SYDD: Rune Almindsø Andersen var nok rytteren som fikk hardest medfart under lørdagens Sundvolden GP. Heldigvis var en flenge i hofta det største problemet fant etter å ha sjekket 21-åringen grundig. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

To ryttere krasjet med ambulanse før de endte dagen på sykehus

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 7.05.17 11:47

Del på    

- Det var skikkelig kaotisk, sier en av de involverte.

SUNDVOLDEN (procycling.no): Det 155 kilometer lange Sundvolden GP var inne i en kritisk fase, og det var hardkjør i et kraftig redusert felt da det gikk en velt.

Bruddet var hentet inn i forkant og det ble angrepet fra front av en rundt 40 mann stor gruppe.

I forfølgelsen feilberegnet de første rytterne farten inn mot en venstresving ikke langt unna Egge.

Danske Rune Almindsø Andersen (Team Coloquick) var den andre som gikk ned. Han krasjet inn i sykkelen til mannen foran seg og ble kastet inn i autovernet.

– Det lå litt grus i utkanten av svingen, og plutselig forsvinner hjulet under rytteren foran meg. Det er slikt som skjer i sykkelløp når man kjører nedover, sier den sympatiske dansken til procycling.no.

Grundig sjekk på sykehuset – ingen brudd

Han ble på et punkt nødt til å sette seg ned på veiskulderen etter den kraftige kollisjonen. Heldigvis fikk verken hode eller nakke hard medfart, men rett etterpå uttrykte andre ryttere bekymring om hvordan det sto til med 21-åringen.

– I begynnelsen fryktet de (personalet på sykehuset) at jeg hadde brekt kragebein, men det viste seg ikke å stemme. Jeg har en dyp flenge i hoften hvor jeg måtte bli sydd. Ellers slapp jeg unna med kun overflatiske skrammer. Jeg slo ikke hodet, de scannet nakken min og det så fint ut.

Han håper å være tilbake på sykkelen innen kort tid – og i hvert fall det danske U23-mesterskapet kommende uke.

Fredrik Strand Galta (Team Coop) var en annen rytter som fikk hard medfart. Stavanger-mannen klarte nesten å bremse helt opp før også han ble offer for den løse grusen og gikk ned for telling.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STARTER IKKE I DAG: Fredrik Strand Galta la seg i fosterstilling for å beskytte kroppen mot rytterne som kom bak ham under velten. Søndag valgte han å stå over Ringerike Grand Prix. FOTO: Team Coop

– Jeg rakk å se bak meg, og holdt meg rundt hodet. Så hørte jeg bare «dunk-dunk-dunk» over hodet (da andre ryttere som ikke greide å bremse ned kjørte inn i ham igjen). Jeg var borte i en periode, sier Strand Galta til procycling.no.

Den tidligere Delko Marseille-proffen følte seg uvel etterpå og kastet opp. På sykehuset ble det likevel ikke påvist hjernerystelse, men både han og laget synes det var like greit at han droppet søndagens Ringerike Grand Prix.

Kaoset hadde knapt startet

Dramatikken var imidlertid ikke over. Ettersom velten skjedde inne i en krapp sving, og sykkelrittet langt ifra var over – kom det stadig nye grupper til med ryttere som gikk ned i velt akkurat den samme plassen.

Strand Galta mener arrangøren kunne ha gjort mer for å forhindre de siste veltene.

– Etter at vi har veltet, kom det også flere grupper som veltet. Det var en vakt der, men hans stoppet dem aldri. Og så forsvant han i periode. Da kom det to ryttere til som krasjet i sykebilen og forsvant over autovernet. To av de endte også opp på sykehuset, sier Strand Galta.

– Det var skikkelig kaotisk der, og til slutt var det ganske mange som gikk ned. De fleste syklet bare videre. Man burde kanskje hatt en politimann som hadde gitt beskjed om å passe på for her kommer en krapp sving det ligger grus i, mener Almindsø Andersen.

Arrangøren beklager hendelsen

Til slutt ble fem ryttere brakt til sykehus med mindre skader.I en velt tidligere på dagen fikk Jonas Hjort (IK Hero) konstatert kragebeinsbrudd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– BEKLAGELIG: Birger Hungerholdt er glad det gikk såpass bra med de involverte rytterne, når ulykken først skulle være ute. Her snakker med Vegard Breen i forkant av rittet. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Når det gjelder velten i nærheten av Egge, beklager rittsjef Birger Hungerholdt det som inntraff.

– Det er sterkt beklagelig at rytterne endte opp med å skade seg i den svingen. Underveis i et sykkelritt og såpass nærme finalen, er det nesten umulig å plukket det opp. Nå er jeg bare lettet over at det gikk så bra som det gjorde med alle de involverte, sier Hungerholdt til procycling.no.

Søndag sykles altså klassikeren Ringerike Grand Prix. Rittet kan du følge direkte via procycling.no!

Tagget med: , , , ,

Les også disse