– Hvis vi vinner, bryr jeg meg ikke om det er kjedelig eller ikke, sier Geraint Thomas til Cyclingnews.com i forbindelse med Saitama Criterium i Japan.
I det nevnte kriteriumsrittet ble han nummer to, men briten – som foreløpig er noen kilo over konkurransevekten etter noen hektiske måneder med lite strukturert trening – kan se tilbake på sommerens seier i Tour de France med stor glede.
Med seier i seks av de siste syv utgavene av Tour de France – og med tre forskjellige, britiske ryttere – har Team Skys dominans blitt en liten verkebyll for rittdirektør Christian Prudhomme og ASO. Ikke nødvendigvis på grunn av at de har vunnet så mye, men hovedsaklig på grunn av måten de har gjort det på.
Det lange Team Sky-toget som tidlig tar kontroll og mørner konkurrentene i senk, før kapteinene selv har vist sin enorme styrke ved å angripe mot slutten. Kombinert med stor tempostyrke har det vært en suksessoppskrift uten like.
Prudhomme vil ha wattmålerne fjernet
Men fra et underholdningsperspektiv har det blitt klaget på at rittene har blitt for forutsigbare, hvor det koker ned til hvem som er best de siste tre-fire kilometerne i en stigning etter at Skys hjelperyttere har takket for seg.
Foran årets Tour de France ble det kuttet fra ni ryttere på hvert lag til åtte, og i forbindelse løypepresentasjonen for halvannen uke siden sa rittdirektør Prudhomme at han ønsket å forby wattmålere. Noe som har blitt spesielt lagt merke til på grunn av Chris Froomes kjørestil hvor han stadig vekk titter ned på stemmet.
UCI-president David Lappartient har også tidligere snakket om en mulig innføring av en budsjettgrense, noe som Vincenzo Nibali støttet under årets Tour de France.
I etterkant av løypepresentasjonen gjordeCyclingnews.com et intervju med Romain Bardet, hvor han foreslå å øke antall lag til 30, men med kun seks ryttere på hvert lag.
– Hva er kjedeligere enn et par store lag som kontrollerer rittet til en spurt eller til de siste kilometerne i en stigning? Det er ikke syklingen vi ønsker, sa Bardet.

BIG IN JAPAN: Geraint Thomas og Alexander Kristoff i forbindelse med helgens kriteriumsritt i Japan. Foto: David Ramos/Getty Images
– Konkurrentene må bli bedre
For Thomas er det ikke overraskende altså ikke måten, men at de vinner som tross alt er det viktigste. Han tror ikke et forbud av wattmålere vil endre spesielt mye.
– Vi har ikke vunnet seks av de siste syv utgavene av Tour de France fordi vi har wattmålere. For meg går det helt fint å fjerne wattmålerne, jeg tror ikke det ville påvirket rittet. Andre ritt er spennende og der brukes det wattmålere, mener Thomas.
Selv om Team Sky ubestridelig har et stort budsjett og langt større enn flere av de konkurrerende lagene, påpeker han at hvordan pengene blir brukt er en faktor.
Det er mange andre lag som også har mye penger. Katusha har et stort budsjett, og forskjellen på dem og oss var ganske stor, sier 32-åringen.
Dermed er det enkle svaret fra Thomas at konkurrentene bare «må bli bedre» om de skal slå Team Sky.
– Vi er et veldig sterkt lag, men hvis vi ikke hadde hatt den sterkeste rytteren i rittet, ville vi ikke vunnet. Og vi hadde måttet kjøre forskjellig også. Hvis Tom Dumoulin hadde tatt tid på meg og Froome, så ville vi ikke bare sittet i front hele dagen. Men i år fikk vi ledertrøya tidlig og jeg var i stand til kontrollere det, forsvare trøya og øke forspranget, sier Thomas.