KJEDELIG?: Christian Prudhomme ønsker å fjerne wattmålere i touren for å heve underholdningsverdien. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Vil forby wattmålere i Tour de France

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 26.10.18 13:04

Del på    

– Folk vil ha mindre kontrollerte ritt, sier Tour-direktør.

(procycling.no): Torsdagens rutepresentasjon i Palais des Congrès ble ikke bare en klinisk offentliggjøring av neste års etapper i Tour de France, men som vanlig også en arena for sportens mektigste arrangør til å komme med sine politiske budskap.

I kjølvannet av enda en gul trøye til Team Sky i sommer – den fjerde på rad og den sjette siden 2012 – tok Tour de France-direktør Christian Prudhomme nok en gang til ordet for å fjerne wattmålere fra ritt.

Uttalelsen fra Prudhomme kommer i forlengelsen av Grand Tour-arrangørenes valg om å redusere antall ryttere per lag fra ni til åtte foran denne sesongen.

Etter en rekke grep med hensyn til løypene i senere år, i form av kortere etapper, større fokus på brattere og mellomstore fjell, samt innføring av bonusesekunder på innlagte spurter – har Tour-direktøren tydeligvis kommer frem til konklusjonen at mer drastiske grep er nødvendig.

En generell konsensus om at Tour de France har havnet litt i skyggen av Giro d’Italia og Vuelta a España hva gjelder underholdingsfaktor og aggressiv sykling har slått rot de senere år.

– Vi understreker vårt ønske om å fjerne wattmålere fra ritt, dette som utrydder den nydelige usikkerheten ved vår sport, sa Prudhomme avslutningsvis.

– Det er opp til UCI å beslutte, men jeg prøver å få ting til å skje ved å uttrykke hva vi tenker, sier Prudhomme til media etterpå ifølge Cyclingnews.

Tidligere har ryttere som Alberto Contador, Vincenzo Nibali og Nairo Quintana kritisert bruken av wattmålere og tatt til ordet for å fjerne dem fra ritt.

– Wattmålere er nyttige i forbindelse med trening, men ryttere som bruker dem i ritt vet akkurat hvor hardt de må kjøre, hvor lenge og på hvilken intensitet, sier Prudhomme.

– Det blir fort annerledes hvis en rytter ikke er sikker på om han har krefter nok.

Rytterne som hovedaktører

Tour-arrangøren ønsker i 2009 å fjerne radiokommunikasjon, men Prudhomme tror ikke dette vil ha stor nok i effekt i dag og får støtte av sin ASO-kollega, Thierry Gouvenou

– Jeg innser at flere og flere ønsker mindre kontrollerte ritt, en mindre forutsigbar type kjøring, sier løypedirektør Gouvenou.

– Publikum vil se sykling der rytterne er hovedaktørene, og ikke sportsdirektørene og utstyret,

 

Tagget med: , ,

Les også disse