Prøv Procycling Pluss idag

ETTERTRAKTET: Mange lag kan tenke seg en ung, talentfull spurter, men det er fremdeles ikke helt avgjort hvor Susanne Andersen sykler neste sesong. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Team Sunweb leder an i racet rundt Susanne Andersen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.08.18 12:53

Del på    

20-åringen er trolig tapt for Hitec Products-Birk Sport.

SARPSBORG (procycling.no): Det eneste Susanne Andersen ønsket å ytre om framtida var at «den ikke lå i hodet hennes denne helga», og at hun skulle ta sin avgjørelse om hvor hun sykler neste år i etterkant av Ladies Tour of Norway.

procycling.no var i dialog med flere kilder i Sarpsborg som kunne fortelle oss at 20-åringen er å anse som tapt for det norske profflaget Team Hitec.

– Susanne er i tenkeboksen. Hun har tilbud fra mange gode lag. Hun vet at i Hitec er hun sjef. I de andre lagene vil hun få mer penger og mindre sjanser. Det er noe hun må ta stilling til. Går hun til et større lag kommer hun til å få sjanser der og, men hun vil ha mer kontroll på rittprogrammet sitt i Hitec, og det vet hun. Susanne er en tøff jente som liker å ta sjanser. Per nå er det 50/50 for hva hun gjør neste år. Det blir avklart ganske fort. Satsingen vår for neste år avhenger ikke av om Susanne blir med videre eller ikke, uttalte Karl Lima til procycling.no.

Han kunne også avsløre at Vita Heine fortsetter i laget, men gullkalven er naturlig nok spurtsterke Andersen.

– En framtidsinvestering

Mellom lagbussene i Halden ble det hvisket om at Andersen allerede «har skrevet under for et annet lag». Det tilbakevises blant annet av pappa Steen Nielsen som kan fortelle at «det er mye på gang», men også at «han ikke kan si noe mer før alt er i boks».

Innenfor sykkelsporten har man mulighet til å skrive under en såkalt intensjonsavtale før den endelige proffkontrakten skrives under og oversendes UCI. Dette kan også være aktuelt for Andersen, spesielt ettersom Hitec Products har slitt med økonomien denne sesongen, og flere av rytterne har kikket seg om etter nye arbeidsgivere neste sesong.

Carmen Small i Team Virtu omtaler Andersen som en «framtidsinvestering», og pekte mot at storlag som Canyon SRAM eller Boels Dolmans vil være blant lagene som vurderer å signere en ung spurter.

WaowDeals og Virtu er godt forspent

procycling.no spurte også flerfoldig verdensmester Marianne Vos om hun «hadde tatt imot Andersen med åpne armer på WaowDeals Pro Cycling Team».

– Vi har allerede en del unge, talentfulle jenter – men kanskje en gang i framtida, svarte Vos.

Det var omtrent det samme Small – som er sportsdirektør i danske Team Virtu – uttalte, selv om Andersen ble koblet til overgang dit allerede i fjor høst.

Team Sunweb trolig stoppested

Kilder forteller procycling.no at den nederlandske satsing Team Sunweb, nå seiler opp som favoritten til å sikre seg Andersens underskrift for de kommende sesongene.

Sunweb-laget huser allerede stjerner som Coryn Rivera, Ellen Van Dijk og Lucinda Brand.

I fjor hentet de temposterke Pernille Mathisen (20 år) fra Virtu Cycling etter at hun både europamester både i tempo og fellesstart. Laget har også talentfulle jenter som franske Juliette Labous (19 år), europamester i juniorklassen fra 2016, Liane Lippert (20 år) og sølvmedaljør fra EM-tempoen i 2013, nederlanske Floortje Mackaij (22 år).

I dette selskapet har også Andersen ting å slå i bordet med. Hun tok sølv under EM i Herning bak nettopp Mathisen i august i fjor. Året i forveien tok hun VM-bronse i juniorklassen i Doha. I fjor høst ble hun nummer sju i eliteklassen under VM på hjemmebane som 19-åring. I måndesskiftet mars/april ble hun først nummer 9 i Dwars door Vlaanderen og siden nummer 15 i Flandern rundt.

Stavanger-jenta vil passe godt inn i Sunwebs filosofi med å videreutvikle unge talenter inn mot stjernestatus på WorldTour-scenen, og passer godt inn i lagets fokus mot så vel klassikerne og massespurter, der blant andre Rivera har tatt store steg siden overgangen fra United Healthcare i 2016. Rivera har for øvrig blitt nummer 3 og 7 på de første etappene av Ladies Tour of Norway.

Andersen skal sitte på tilbud fra «mange gode lag», og Carmen Small anbefaler henne å finne seg et lag som ønsker å satse langsiktig på henne.

– Hun vinner kanskje ikke de største rittene allerede nå, men i løpet av to-tre år kommer hun til å være en av de aller beste spurterne. Derfor vil det være en framtidsinvestering for lagene som vurderer henne nå. Lagene må finne ut av hvordan de best kan hjelpe henne med utviklingen og hva slags rittprogram hun trenger. Det vil være bedre å gjøre det på den måten, enn at hun skal drive å bytte lag hvert eneste år framover, mener Small.

Tagget med: , , , ,

Les også disse