KLASSIKERKONGE: Alexander Kristoff har hatt en eventyrlig vårsesong og har vært på pallen i nesten halvpartene av rittene han har stilt opp i. Nå tar nordmannen seg en rolig periode før oppkjøringen til Tour de France starter. FOTO: Reuters

KLASSIKERKONGE: Alexander Kristoff har hatt en eventyrlig vårsesong og har vært på pallen i nesten halvpartene av rittene han har stilt opp i. Nå tar nordmannen seg en rolig periode før oppkjøringen til Tour de France starter. FOTO: Reuters

Team Sky står med åpne armer mot Kristoff

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 15.04.15 11:11

Del på    

– Definitivt ett av de beste alternativene, sier treneren.

– Definitivt ett av de beste alternativene, sier treneren.

KORTRIJK (procycling.no) Team Skys norske sportsdirektør, Gabriel Rasch, gjør det klart overfor procycling.no at han gjerne tar Alexander Kristoff inn i det britiske laget.

– Det hadde vært sinnssykt kult. Han hadde helt klart passet inn hos oss, gjør klassikergeniet det klart overfor procycling.no.

Det er gledelig nytt for Kristoff-trener, Stein Ørn.

– Et veldig godt signal som er nytt for meg, sier han til procycling.no.

LES OGSÅ: Kristoff til tester hos formel 1-gigant

Klassikerkonflikt

Team Kristoff har etterlyst sterkere ryttere rundt nordmannen i klassikerfinalene. Der har 27-åringen en tendens til å bli litt for alene når det drar seg til mot slutten. Derfor ville et sterkt mannskap som i Team Sky, bekle den ferske Flandern rundt-vinneren meget godt.

– Sky er et meget bra lag som er disiplinert og har gode sportsdirektører, sier Ørn.

– Dersom Alex skulle ha byttet lag, finnes det et bedre alternativ enn Team Sky?

– Sky er definitivt ett av de beste alternativene.

Laget har ved siden av Rasch, også en annen nordmann som sportsdirektør, nemlig Kurt Asle Arvesen. I tillegg er stallen proppet av klassikerryttere som definitivt henger med i finalene i ritt som Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix for å nevne noen.

Men det er imidlertid noe som bekymrer Ørn.

– Utfordringen med å få Alexander til et annet lag, er å få hele laget til å gi alt for ham. I Katjusja er han en udiskutabel kaptein, noe som har en veldig stor betydning. Skulle Alex vært kaptein i Sky, hadde ryttere som Geraint Thomas blitt tilsidesatt, sier Ørn.

Det har Gabriel Rasch forståelse for.

– Kanskje hadde det vært en konflikt i klassikerne. Men syklister er flinke til å innfinne seg i at kanskje noen andre enn dem selv er sterkest den dagen og at de da må jobbe for ham. Med Alex i laget hadde vi hatt flere kort å spille på, sier Gabba.

Kan glemme grønn trøye i Tour de France

Før årets sesong hentet det britiske laget en ny kraftspurter, nemlig Elia Viviani. Italieneren har overtatt som lagets fremskutte spurter foran Ben Swift.

Likevel gjør Gabba det klart at det ville vært «all-in» for Kristoff i spurtene.

– Swift har funnet seg i å være andrespurter bak Viviani. Det hadde heller ikke vært noe problem med Alex.

– Hvordan ville Viviani reagert om Alex hadde blitt hentet til Sky?

– Det vet jeg ikke, men det hadde vært nok sykkelløp for dem begge. Viviani hadde syklet Giro d´Italia mens Alex hadde syklet Tour de France, sier han.

Problemet ligger likevel i at Team Sky satser mot sammendraget i Tour de France med Chris Froome. Spurtere på slike lag har en tendens til å bli nedprioritert.

– Erfaringen fra før viser at det er vanskelig for spurtere som sykler for grønn trøye. Det er både Edvald Boasson Hagen og Mark Cavendish gode eksempler på fra Team Sky.

– Det gjør Sky mindre attraktivt, mener Ørn.

Mye tyder imidlertid på at det ikke blir noe lagbytte for Kristoff i denne omgang. Signalene som kom fram etter helgens Paris-Roubaix, pekte i retning av at ny kontrakt mellom Kristoff og Katjusja, er så og si klar.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse