Prøv Procycling Pluss idag

INVITERT: Team FixIT.no får muligheter til å kjøre Arctic Race of Norway. FOTO: Team FixIT.no

INVITERT: Team FixIT.no får muligheter til å kjøre Arctic Race of Norway. FOTO: Team FixIT.no

Team FixIT.no får invitasjon til Arctic Race

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 14.06.17 11:20

Del på    

Bergenslaget inviteres etter Uno-X trakk seg.

(procycling.no): I går kunne procycling.no avsløre at Uno-X Hydrogen Development Team ikke blir å se i det norske UCI-rittet Arctic Race of Norway. Laget har av utviklingsmessige årsaker valgt å heller kjøre et ritt i Tsjekkia.

– Vår vurdering er at Czech Cycling Tour er en bedre mestringsarena for våre ryttere enn Arctic Race. Det skal aldri være noen tvil om lagets statement: Sportslig utvikling trumfer alt annet, fortalte teamsjef Jens Haugland til procycling.no.

I det nordnorske rittet var det bare plass til fire av de fem norske kontinentallagene, og i vinter ble det bestemt at det skulle avgjøres på akkumulert UCI-poeng, hvilket lag som fikk delta. Foran Tour des Fjords i slutten av mai stod kampen om den siste plassen mellom Team FixIT.no og Team Sparebanken Sør, og det var til slutt sistnevnte som trakk det lengste strået. Dermed var i utgangspunktet en deltagelse utelukket for Team FixIT.no. Nå har imidlertid rittsjef for det rittet åpnet dørene, etter at Uno-X takket nei til plassen.

LES OGSÅ: Takker nei til Arctic Race

– De er hjertelig velkommen

Rittes sjef, Knut-Eirik Dybdahl, mener dog at dette kunne vært avklart tidligere. Kampen om plassen til Arctic Race of Norway har vært omtalt ved flere anledninger den siste måneden på procycling.no og Team Sparebanken Sør omtalte det som «en uvirkelig situasjon», da de risikerte å miste plassen til rittet hvor lagets eier, Thor Hushovd, er ambassadør.

– Det er trist når norske lag velger ikke å delta, spesielt når avgjørelsen kommer så sent som dette. Hadde vi visst om dette i utgangspunktet, så hadde de fire lagene kunnet planlagt inn mot rittet på en skikkelig måte. Derfor er dette synd, forteller Dybdahl til procycling.no.

Det bergensbaserte laget FixIT.no har i stedet planlagt å kjøre Cycling Tour Of Szeklerland i Romania, da det ble klart at de ikke kvalifiserte seg til å kjøre Arctic Race. Dybdahl velger likevel å sende en invitasjon til laget og håper de ønsker å stille.

– Men vi respekterer at lagene selv bestemmer hvordan de gjør tingene og hvor de vil sende rytterne sine. Vi ønsker å ha fire norske lag til start og vil derfor sende en invitasjon til Team FixIT. Om de nå har laget andre planer, så har vi forståelse for det. De hjertelig velkommen, men hvis de ikke har anledning, så vil det kun være 21 lag og ikke 22 som planlagt.

Vil ta snarlig avgjørelse

Da procycling.no snakket med Team FixIT.nos sportsdirektør Adrian Gjølberg i går, mandag, var han avventende med tanke på å si om laget ville kjøre rittet eller ikke, hvis en invitasjon skulle dukke opp. Når vi snakker med lagsjef Jan Roger Jensen tirsdag kveld har laget ennå ikke mottatt den offisielle invitasjonen, og han vil derfor ikke konstantere om laget stiller på startstreken i Engenes, 10. august.

– Vi får ta en vurdering når vi får, og gitt at vi får den invitasjonen, men det er jo klart at det er en veldig positiv ting for oss. Markeds- og profileringsmessig så er det veldig bra. Så har vi jo selvfølgelig det som Adrian (Gjølberg) var inne på, vi har også andre, veldig gode ritt, som er på et litt mer mestringsnivå hvor vi faktisk kan vinne rittene. Så må vi måle det opp mot (en deltakelse i Arctic). Vi er veldig glad for å få en invitasjon.

Han understreker hvor viktig det er for sponsorer og samarbeidspartnere med deltakelse i rittet, og at til tross for at de tidligere har indikert at nivået kanskje er for høyt for dem, så mener han absolutt at laget ikke vil være en gratispassasjer i rittet.

– Åsmund (Løvik) er jo en rytter som helt klart bør kjøre Arctic Race. Det er ikke sånn at vi bare stiller der for å stille. Hvis vi stiller der så er det jo også fordi vi ønsker å prestere. Det er trøyer å kjempe om, det er poeng å kjempe om og det er etapper å kjempe om. Stiller vi der så skal vi helt klart prestere også. Som vi har gjort tidligere. Vi har vært aktive, vi har fått trøyer for mest aktive og fått gode plasseringer.

Han vil ikke si hvor sannsynlig det er om laget takker ja til invitasjonen eller ikke, og skal ta en prat med Gjølberg når de mottar den offisielt.

– Vil helst ikke forskuttere det, sånn at vi får tatt den helhetlige vurderingen. Men for å si det sånn: vi er veldig glad for å få invitasjon. Den beslutningen blir tatt når vi fått den offisielle invitasjonen og da blir den tatt ganske kjapt.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse