Prøv Procycling Pluss idag

ARCTIC RYKER: FixIT.no må mest sannsynlig belage seg på å se Arctic Race fra sofaen - også i år. FOTO: Team FixIT.no

Arctic-plass nærmest umulig for FixIT.no: – Kanskje for høyt nivå for oss

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 31.05.17 20:20

Del på    

Team FixIT.no fikk merke nivåforskjellene på kroppen i de norske etapperittene.

(procycling.no): Kampen om de fire Arcitc-plassene ser ut til å være avgjort etter at Tour des Fjords er gjennomført. Team Sparebanken Sør lå 12.5 poeng foran Team FixIT.no før rittet, men tok et kvantesprang i retning nord og Arctic Race etter Andreas Vangstads tiendeplass sammenlagt.

I Tour des Fjords sikret Vangstad 20 nye poeng til Sparebanken Sør, hvilket betyr at sørlandslaget klatret opp på 148.5 poeng. FixIT.no forble på 116. 

Det gjenstår bare én mulighet å hente poeng for de to lagene som kjemper om å en plass i norsk sykkels gjeveste ritt – NorgesCupen på Sandnes. Der er den mulige poengfangsten som følger:

1.plass: 20 poeng
2.plass: 15 poeng
3.plass: 12.5 poeng
4.plass: 10 poeng
5.plass: 7.5 poeng
6.plass: 5 poeng
7.plass: 2.5 poeng
8-10.plass: 1.5 poeng

Dermed må FixIT.no ta dobbeltseier og Sparebanken Sør utebli fra topp syv for å gå forbi. Hvis FixIT.no tar første- og tredjeplassen, ender de på lik poengsum.

Dog er dette et urealistisk scenario, selv om større undre har skjedd i sykkelsporten. Bergenslaget stiller med fire mann, og skal forsvare laksetrøyen til Henrik Sandal i NorgesCupen. I tillegg til Sandal sykler Marius Blålid, Kristoffer Madsen og Andreas Jacobsen.

Tar utelatelsen med knusende ro

procycling.no informerer FixIT.nos manager og sponsorsjef, Jan Roger Jensen, om stillingen, og han skjønner at det bortimot blir en umulig oppgave.

– Vi kjører NorgesCupen for å vinne og å forsvare trøyen til Henrik. Det skal sykles, og mye kan skje, men jeg tror vi skal ha et avslappet forhold til det, sier Jensen til procycling.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SPAREBANKEN SØR FORAN FIXIT.NO: Billedlig illustrert av Fridtjøf Røinås og Ken Levi Eikeland i brudd på Tour of Norways andre etappe. 

FixIT.no var også laget som ikke fikk kjøre Arctic Race i fjor. I år ville arrangøren egentlig kutte enda mer ned på antallet norske lag, men etter forhandling med Norges Cykleforbund, ble det enighet om fire.

Vurderingskriteriene har vært klare gjennom hele sesongen, og før den avgjørende NorgesCup-helgen i Sandnes, ser det bortimot umulig ut for Jensens lag.

Rettferdig utvelgelsesprosess

– Hva betyr det for dere at Arctic mest sannsynlig ryker?

– Det betyr at vi må finne andre ritt å kjøre, som kanskje er på et nivå som passer oss bedre. I Tour of Norway og Tour des Fjords har vi sett at avstanden opp til prokontilag og WorldTour-lag er stor, og at det kanskje er på et for høyt nivå for oss. Hvis man ser på de norske etapperittene som har vært nå, ser man at det har vært noen veldig gode enkeltprestasjoner blant enkelte norske kontinentalryttere, men vi kontinentallagene har en vei å gå, kanskje hvis man ser bortifra Joker, som er kollektivt gode.

Arctic Race er en enorm eksponeringsarena for de norske lagene og deres sponsorer. Her er det muligheter til å profilere seg både nasjonalt og internasjonalt i enda større grad enn i andre ritt. Jensen beretter at det er synd for sponsorene at denne muligheten nå mest sannsynlig ryker, men at sponsoratet ikke avhenger av et ritt som Arctic Race.

– Vi skulle jo helst sett at alle norske lag fikk lov til å stille i de norske rittene, men når det blir sånn, må vi bare leve med det. Utvelgelsesprosessen har vært helt fair, legger bergenseren til. 

– Mangler en fremskutt poengplukker

Jan Roger Jensen er også av den oppfatning av at hans lag jevnt over ikke er noe svakere enn de andre kontilagene, Joker ekskludert. Hos FixIT.no har Ken-Levi Eikeland, Matti Manninen og Åsmund Løvik hentet UCI-poeng, mens det hos Uno-X primært er Audun Brekke Fløtten. I Sparebanken Sør har Vangstad hentet alle poengene, mens August Jensen, med litt hjelp fra Krister Hagen, har stått for poengfangsten i Team Coop.

– Men vi mangler den fremskutte som plukker jevnt med poeng. Det er små marginer – hadde Åsmund vært litt skarpere, så hadde det vært vi som syklet Arctic.

IKKE TIL ARCTIC: Team FixIT.no, her representert ved Åsmund Løvik, Jon Breivold og Ken-Levi Eikeland, får mest sannsynlig ikke sykle Arctic Race of Norway i 2017. Foto: Team FixIT.no

 

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse