Prøv Procycling Pluss idag

USIKKER: Rodriguez, som her smiler etter å ha fullført årets Tour de France, har ennå ikke besluttet hvilke ritt han vil gjøre med Bahrain-Merida kommende sesong. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Målet er et helt år til

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 29.11.16 17:09

Del på    

Rodriguez fortsatt ubesluttsom om fremtiden med Bahrain-Merida.

Selv om den nye sesongen nærmer seg med stormskritt er Joaquim Rodriguez ennå ikke sikker på hva han vil gjøre neste år. Den en gang pensjonerte Katusha-rytteren valgte noe overraskende å signere kontrakt med Bahrain-Merida, men sier at et krav om å konkurrere i 2017 ikke eksisterer i den nye avtalen.

Det var da Tour de France holdt hviledag på hans selvvalgte hjemmebane i Andorra at den 37 år gamle katalaneren annonserte sine planer om å legge opp. «Purito» hadde deretter et ønske om at 5.plassen i OL skulle bli hans siste opptreden på landeveien, et ønske arbeidsgiveren Katusha ikke kunne innfri.

En motvillig Rodriguez stilte derfor opp i Milano-Torino, Giro del Piemonte og Il Lombardia. En kort og umotivert italiensk turné som resulterte i lite annet enn tre DNF. Kontrakten med det nystartede WorldTour-laget fra Bahrain ble således en mulighet til å avslutte den snart 18 år lange karrieren med stil.

– Slik situasjonen er nå, må jeg finne ut hva som er det beste valget for meg. Målet er å gjøre et helt år til, finne et avskjedsritt og finne et nytt mål, sier Rodriguez til Sport.es.

– Dette handler ikke om å sette en dato eller låse meg fast til kalenderen. Dette handler om å komme i fysisk god form. Hvis jeg er i stand til å finne formen fysisk og psykisk, så må jeg gjøre noe mer enn bare Liege- Bastogne-Liege eller Giro d’Italia. Det er ikke verdt det hvis jeg kommer tilbake bare for å gjøre disse.

– Måten å gjøre det på i utgangspunktet, er å se om jeg i løpet av de første dagene er i stand til å finne rytmen på trening og i konkurranse, og om jeg har ambisjonen til å trene. Hos Bahrain-Merida har jeg heldigvis ikke noe press på meg. De sier jeg kan gjøre hva jeg vil, sier Rodriguez – som også er tilbudt en rolle i støtteapparatet hos Bahrain-Merida.

En temmelig uavklart situasjon til tross, Rodriguez understreker at programmet hans ikke vil avvike fra tidligere år, dersom han velger å konkurrere. En sesongdebut i Argentina og San Juan, etterfulgt av WorldTour-rittene Tirreno-Adriatico, Catalonia, Pais Vasco og Ardenner-klassikerne er derfor ikke usannsynlig.

­– Nå er jeg tilbøyelig mot et comeback. Det hadde jeg likt. Jeg har snakket med treneren min om dette. Det spørs bare på formen min, og om jeg kan holde nivået. I løpet av den andre treningssamlingen mellom 4. til 8. januar i Bahrain, når jeg trener med lagkameratene mine, blir alt en del klarere, avslutter veteranen.

Tagget med: ,

Les også disse