Prøv Procycling Pluss idag

LEGGER OPP: Joaquím Rodriguez. FOTO: AFP PHOTO, LIONEL BONAVENTURE

Rodriguez har bestemt seg for å legge opp

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 9.12.16 16:16

Del på    

«Purito» blir en del av Bahrain-Meridas støtteapparat.

(procycling.no): Under årets første hviledag i Tour de France annonserte en gråtende Joaquím Rodriguez at 2016-sesongen ville bli hans siste. Mange ble derfor overrasket da spanjolen signerte for det nystartede laget Bahrain-Merida i oktober.

Men selv om han hadde sikret seg en ny kontrakt, hadde ikke Rodriguez bestemt seg for om han skulle fortsette karrieren eller ikke.

Nå er avgjørelsen omsider tatt. «Purito» har bestemt seg for å legge opp.

– Etter å ha tenkt meg om og faktisk gjort et forsøk på å komme tilbake, har jeg funnet ut at det ikke er mulig. Med god støtte fra familie og venner, har jeg derfor bestemt meg for ikke å returnere til sykkelsporten, sier Rodriguez i en pressemelding.

– Jeg vil gjerne takke alle som har støttet meg og ønsket at jeg skulle gjøre et comeback. Dere gjorde avgjørelsen vanskelig, men jeg tror det er best å legge opp nå. Jeg er ikke sikker på om jeg kan konkurrere på toppnivå lenger, fortsetter han.

Blir værende i Bahrain-Merida

37-åringen takker også Bahrain-Merida for å ha gitt ham muligheten til å fortsette karrieren, men etter flere samtaler med lagledelsen har han konkludert med at han verken er fysisk eller psykisk klar for å sykle på toppnivå.

I stedet blir han en del av Bahrain-Meridas støtteapparat.

– Vi tok først kontakt med Joaquím for å få ham inn i støtteapparatet, så vi er takknemlige for at han fortsatt har et ønske om det. For våre ryttere vil hans erfaring og kunnskap være av enormt høy verdi, så vi er stolte av å ha ham på laget, sier lagleder Brent Copeland, som legger til:

– Det har vært en vanskelig avgjørelse for «Purito». Vi vet hvor vanskelig det er for en proffsyklist å legge opp, så vi ønsket å gi ham muligheten til å fortsette. Den endelige avgjørelsen var helt opp til ham selv, og vi ønsket at han skulle gjøre det han følte for.

Spekulasjoner

Mange har spekulert i om Bahrain-Merida bare signerte Rodriguez for poengenes skyld. Den spanske veteranen endte nemlig opp med hele 211 WorldTour-poeng forrige sesong, hvilket ville være til nytte for laget fra Midtøsten.

Da Rodriguez ble signert var det fortsatt usikkerhet rundt hvor mange lag som kom til å få WorldTour-lisens neste sesong, og med for få WorldTour-poeng risikerte Bahrain-Merida å bli utelatt fra toppdivisjonen. Men da UCI bestemte seg for å utsette planene om å redusere antallet WorldTour-lag fra 18 til 17, og heller gi lisens til alle lagene som søkte, spilte ikke poengene lenger noen rolle. Rodriguez trengte derfor heller ikke å være registrert som rytter neste sesong.

Spekulasjonene er blitt avvist av spanjolen, som til Cyclingnews begrunnet overgangen med at han var misfornøyd med avskjeden han fikk i Katusha. Veteranen skulle etter planen legge opp etter OL-fellesstarten i Rio, men bindinger i kontrakten med det russiske laget tvang ham til å fullføre sesongen.

– Det var ikke slik jeg så for meg å avslutte karrieren, sa Rodriguez.

Nå har han altså valgt å legge opp, likevel. Og en lang og innholdsrik karriere er dermed over. I løpet av sine 16 år som proffsyklist har «Purito» blant annet vunnet Il Lombardia to ganger, VM og La Flèche Wallone, i tillegg til tre etappeseirer i Tour de France.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse