Prøv Procycling Pluss idag

LEGGER OPP: Joaquim Rodriguez legger opp etter årets sesong. REUTERS/Eric Gaillard

Spansk stjerne legger opp

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 11.07.16 11:07

Del på    

«Purito» gir seg etter sesongen.

Joaquim Rodriguez (Katusha) legger opp etter sesongen. Det annonserte han på mandagens hviledag i Tour de France.

Etter ni etapper av årets Tour de France, ligger han på femteplass i sammendraget. Han er 37 sekunder bak ledende Chris Froome fra Team Sky.

– Takk, sykling!

Kristoffs lagkamerat har hatt en lang karriere med en rekke toppresultater. To monumentseire fra Il Lombardia i 2012 og 2013 er kun noe av det som står på merittlisten hans.

Purito har aldri klart å vinne en treukers-tour, men han har vært svært nærme. I 2012 tapte han Maglia Rosa på giroens siste dag til Ryder Hesjedal. Han har også podieplasseringer i både Tour de France og Vuelta a Espana. I år blir altså hans siste mulighet til å hente hjem en Grand Tour-seier.

– Tusen takk, sykling, du har vært, og vil alltid være det beste som har skjedd i mitt liv, skrev spanjolen på Twitter mandag.

– Selv om jeg ikke har klart å vinne VM eller en GT, er jeg stolt når jeg ser tilbake på karrieren min, sa Rodriguez til TV2 i et intervju sendt under søndagens etappe.

Da den 37 år gamle spanjolen annonserte nyheten, ble den møtt med applaus blant de tilstedeværende journalistene. På pressetreffet kunne spanjolen fortelle at han hadde bestemt seg for å legge opp i fjor, men har altså ventet til mandagens hviledag med å kunngjøre det.

Rodriguez ønsker å oppnå en topplassering i sitt siste Tour de France, før han vil sette farge på OL i Rio og Spania rundt.

Tagget med: , ,

Les også disse