Wærsted vant på dagen to år etter ulykken

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 31.07.20 17:39

Del på    

Til topps i NorgesCupen i Skogn.

(procycling.no): Fredagens NorgesCup-ritt på Skogn ble et spesielt øyeblikk for Syver Wærsted.

31. juli i 2018 tok livet til Uno-X-rytteren en dramatisk vending. Unggutten ble påkjørt av en bilist og fikk alvorlige skader i kneet.

Veien tilbake var lang med flere operasjoner. Først elleve måneder etter ulykken var Ringerike GP-vinneren fra 2018 tilbake på sykkelen.

På fredag vant han endelig igjen. Nøyaktig to år etter at karrieren kunne vært over.

Det var fra en gruppe på syv mann at Uno-X-rytteren avgjorde det 172 kilometer lange rittet. Gruppa i fronten ble mer og mer redusert og med 7 kilometer igjen til målstreken var Herman Dahl (Joker Fuel of Norway), Louis Bendixen og Fredrik Dversnes (Team Coop), Tore Andé Aase Vabø (Ringerike GP), Mikkel Eide (Tønsberg CK) og Joachim Strindin (IK Hero) igjen sammen med Syver Wærsted (Uno-X).

På oppløpet var det Dversnes og Eide som presset Grenland-syklisten hardest, men den raske spurten til Wærsted holdt helt inn. Dversnes fulgte like bak med Eide på tredjeplass.

Seier etter langt solobrudd

I kvinnenes seniorritt i Skogn var det Monica Storhaug fra CK Victoria som regjerte.

Dagens første virkelige soloforsøk var det Birgitte Ravndal (Asker CK) som sto bak, men etter cirka 60 kilometer av rittet ble hun hentet inn.

Kort tid etter var det Storhaugs tur. 43-åringen klinket til ut på den tredje runden og så seg aldri tilbake.

Det stoppet opp i feltet bak og med 60 kilometer igjen var ledelsen til Storhaug oppe i 2:36.

Ledelsen ble aldri over tre minutter, men ingen bak klarte å få helt los på CK Victoria-syklisten. Til slutt var det Emilie Moberg (DROPS) som rev seg løs like før den siste runden, men med bare 25 kilometer igjen ble det vanskelig å tette en luke på nesten to minutter.

Storhaug holdt helt til målstreken i Skogn og vant 1:04 foran Moberg med Martine Gjøs (Ringerike SK) på tredje som vinneren av spurten i en gruppe på drøyt 15 kvinner.

Se komplette resultater her.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse