UHELLET UTE IGJEN: Syver Wærsted ble påkjørt av en bil under trening i Siljan i Telemark, tirsdag ettermiddag. Etter forholdene står det bra til med tøffingen fra Porsgrunn, selv om både armer og bein fikk hard medfart som en følge av sammenstøtet. Dette bildet er fra Tour of Norway, der 21-åringen gikk ned i velt i Horten. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Kneskade og armbrudd for Wærsted etter treningsulykke

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 31.07.18 19:12

Del på    

– Hodet og nakken til Syver er OK, sier Jens Haugland.

(procycling.no): Uno-X Development Team-syklistene Jonas Abrahamsen og Syver Wærsted var i ferd med å avslutte en treningstur i Siljan i Telemark, da 21-åringen fra Porsgrunn kolliderte med en møtende bil.

Wærsted ble fraktet i ambulanse til sykehuset i Skien, med det som beskrives som omfattende skader:

– Hodet og nakken til Syver er OK. Han er på sykehuset. Han har omfattende skader, sier sykkelsjef Jens Haugland i Uno-X Development Team til procycling.no.

– Er han ved bevissthet etter ulykken?

– Ja, han er det. Jonas (Abrahamsen) har vært sammen med ham. Syver har berget på alle måter. Alle vitale organer, hodet og nakke er OK. Bruddskader er det som har skjedd. Det er et stort sjokk for oss for så vidt.

Sjåfør mistenkt for å ha brutt vikeplikten

Politiet fikk beskjed om hendelsen 13:40 tirsdag, og forteller at de rutinemessig har beslaglagt førerkortet til bilføreren etter hendelsen.

– Det dreier seg om brudd på vikeplikten og fordi sjåføren har vært med i en ulykke som har forårsaket personskade, forteller operasjonsleder Marianne Mørch ved Sør-Øst Politidistrikt til procycling.no.

Hun påpeker at vikeplikten også gjelder når man møter syklister langs veien:

– Det er ikke mistanke om at han har kjørt i ruspåvirket tilstand. Brudd på vikeplikten gjelder ikke bare når man møter biler, men også syklister, minner hun om.

Abrahamsen: – Ble slengt tre meter opp i lufta

Ulykken skjedde nedover Sentrumsveien i Siljan. Ifølge treningskamerat Jonas Abrahamsen holdt de to rytterne høy hastighet da ulykken inntraff.

– Jeg ser på sykkelcomputeren min at jeg gikk fra 72 kilometer til 0 da ulykken inntraff, sier Abrahamsen til procycling.no.

– Hvordan opplevde du det som skjedde?

– Vi kom i høy hastighet og det var bil som kom nedover den samme veien, men i motsatt kjøreretning av oss. Det virket som sjåføren nølte litt, og funderte på om han kom til å rekke dette eller ikke før vi kom nærmere. Så gikk han for det. Jeg så nok situasjonen litt før Syver og fikk bremset litt og svingt unna, mens han kjører rett i siden av bilen. Han ble vel slengt tre meter opp i lufta, før han landet. Men heldigvis skrek han, så jeg visste at han var i live og ved bevissthet. Sykkelen ble totalvrak og det var et skikkelig kraftig sammenstøt, forteller Abrahamsen.

Brudd i armen og skadde knær

Wærsted er lagt inn på sykehuset i Skien der skadeomfanget fremdeles utredes.

– Det viktigste er at de vitale organene hans har kommet uskadd fra hendelsen. Syver har pådratt seg et brudd i høyre arm, han har tatt korsbåndet og leddbånd i høyre kne, og har tatt kneskåla på venstre kne. Han har også en forslått skulder og noen skrubbsår, men det mest vesentlige er bruddskadene, sier Wærsteds trener, Morten Herum Larsen, på vegne av familien Wærsted.

Han forteller at de venter på flere røntgenbilder for å få et enda mer presist overblikk over skadeomfanget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BRUDD: I år - som i fjor - gikk det galt for Syver Wærsted under sesongåpningen. Det betyr at han igjen går glipp av landslagsoppdrag. FOTO: Uno-XBRUDD: Både i 2017 og 2016 var Syver Wærsted uheldig i sesongstarten og endte opp med håndleddsbrudd. FOTO: Uno-X

Wærsted hadde Tour de l’Avenir som et av sine hovedmål denne sesongen, men opptredenen i «ungdommens Tour de France» er det nå bare å sette en strek over.

– Han må trolig igjennom noen operasjoner. Å komme seg tilbake igjen får bare ta tiden det tar. Du ser at han har vært i sykkelvelt, men han har faktisk ingen sår i ansiktet. Hjelmen hans er også helt fint. Den ligger i bilen min. Han har noen sår på knær og litt forskjellig. Han er hoven og forslått, men det viktigste er at hode og nakke fungerer som det skal, avslutter Herum Larsen.

Wærsted har vært involvert i et par alvorlige ulykker tidligere. Han veltet under åpningsetappen av Tour of Norway i Horten denne sesongen, men pådro seg der mest kutt og skrubbsår. Under et kriteriumsritt på Rhodos i fjor ble han påkjørt av en politimotorsykkel og endte opp med brukket håndledd. Året i forveien tok han håndleddet under franske GP Lillers i starten av mars.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse