STORTALENT: Adrien Costa fikk prøve seg som stagiaire i Quick-Step i 2016. Foto: Tim De WaeleKT/Tim De Waele/Corbis via Getty Images

Sykkelverdenen samler seg rundt Adrien Costa

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.08.18 21:29

Del på    

Innsamlingsaksjonen for 20-åringen som måtte amputere beinet nådde 100 000 dollar på kun to dager.

(procycling.no): Adrien Costa var et av sykkelsportens største talenter, men unggutten slet med motivasjonen. Tidlig ut i 2017-sesongen bestemte amerikanerne seg for å ta en pause fra idretten og ville heller reise og studere.

Mot slutten av juli var 20-åringen på klatretur da uhellet skjedde. En stor stein løsnet, og beinet til Costa havnet i klem. Unggutten var kritisk skadd, og ble fraktet til sykehuset med helikopter. Det skjedde raskt, og livet ble derfor reddet. Men beinet mistet han.

7. august startet Costa sitt gamle lag, Hagens Berman Axeon, en innsamlingsaksjon for å finansiere rehabiliteringen til 20-åringen. Fredag kveld passerte aksjonen det originale målet på 100 000 dollar. Over 800 personer har bidratt i kronerullingen.

I sykkelmiljøet har en haug med aktører meldt sin støtte til den unge amerikaneren.

Adrien Costa sin landsmann, Lance Armstrong, donerte 10 000 dollar. Axel Merckx som er manager i Hagens Berman Axeon donerte 2000 dollar, noe hans far Eddy også gjorde. En rekke aktive syklister også er å finne på donasjonslisten.

Michael Valgren (Astana), Romain Bardet (AG2R), Quick-Step-sjef Patrick Lefevere og Phil Southerland (mannen bak Novo-Nordisk-laget) er alle listet med donasjoner på 1000 dollar. En rekke andre syklister har også bidratt med beløp.

Innsamlingsaksjonen finner du her.

LottoNL-Jumbo auksjonerer bort ledertrøye

LottoNL-Jumbo er laget som sitter med ledelsen i Tour of Utah, som fredag kveld har sin fjerde etappe i årets utgave.

Det nederlandske WorldTour-laget har lagt ut en signert ledertrøye fra rittet til auksjon og vil gi inntekten til innsamlingsaksjonen.

I 2016 imponerte Adrien Costa stort i nettopp Tour of Utah. Han ble nummer to i sammendraget bak Lachlan Morton, og vant klatrekonkurransen. Noen uker senere ble han nummer tre i Tour de l’Avenir og vant tempoetappen i ungdomsrittet.

Noen av støtteerklæringene rettet mot Adrien Costa

Tagget med: , , ,

Les også disse