MÅTTE AMPUTERE: Adrien Costa. FOTO: EPA/SHAWN THEW

Tidligere stortalent måtte amputere beinet etter klatreulykke

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.08.18 21:51

Del på    

20 år gamle Adrien Costa fikk beinet i klem da en stein løsnet.

Costa var blant de største talentene i sykkelsporten i juniorklassen, hvor han blant annet tok to sølv på tempo i VM. Overgangen til seniorklassen virket også til å ha gått bra, hvor han vant Tour de Bretagne, tok en etappeseier i Tour de l’Avenir og ble tre sammenlagt i samme ritt og fikk en staigaire-kontrakt med Quick-Step høsten 2016. For å bare ta noen av de beste resultatene hans fra hans første år som senior.

Men så stoppet det opp. Costa mistet motivasjonen og har ikke syklet et UCI-ritt siden april 2017. Amerikaneren valgte studier og reise og tok en pause på ubestemt tid. Den pausen fortsatte han foran årets sesong. Foreløpig har det ikke kommet noen meldinger om at han definitivt vil legge opp, men han vil nok definitivt ikke komme tilbake etter å ha vært ute for en stygg klatreulykke i slutten av juli.

Han var oppe på rundt 3500 meters høyde da en stor stein løsnet og klemte beinet hans mot en annen stein. Costa ble hentet og fraktet ut med helikopter til Renown Medical Center i Reno.

– Da han kom var situasjonen hans kritisk, men takket være det medisinske personellet på sykehuset og den raske beskjeden fra klatrerne som først rapporterte om hvor han var, ble livet hans reddet. Dessverre hadde ikke noe annet valg enn å amputere høyrebeinet hans over kneet, skriver hans tidligere lag Hagens Berman Axxeon i en innsamlingsaksjon de har startet for sin tidligere rytter.

Laget tvitret først om hendelsen klokka ni onsdag kveld, og i skrivende stund, 45 minutter etterpå, har det allerede kommet inn over 13.000 dollar.

En rekke sykkelpersonligheter og tidligere lagkamerater er nå blant de som donerer penger til Costas rehabilitering.

Tagget med:

Les også disse