IKKE GJENVALG: Harald Tiedemann Hansen tar ikke gjenvalg som sykkelpresident. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

IKKE GJENVALG: Harald Tiedemann Hansen tar ikke gjenvalg som sykkelpresident. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sykkelpresidenten tar ikke gjenvalg

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 6.01.18 12:00

Del på    

– Har vært en form for heksejakt.

(procycling.no): Når det ordinære forbundstinget avholdes 10. og 11. mars stiller ikke nåværende sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til gjenvalg.

– Dette er noe jeg har tenkt på det siste året. Ti år som president er lang tid, og jeg føler tiden er inne for å slippe til nye krefter. Den senere tids diskusjoner har skapt støy rundt sykkelsporten, og sykkelsporten er viktigere enn meg som person. Dette har naturligvis også vært med på å påvirke min beslutning, sier Tiedemann Hansen i en pressemelding fra Norges Cykleforbund (NCF) fredag.

Sykkelpresidenten har vært i hardt vær i kjølvannet av VM i Bergen, etter det ble kjent at mesterskapet trolig går med et stort underskudd. Det fikk en av norges største sykkelklubber, SK Rye, til å kreve en ekstraordinær generalforsamling, med hensikt om å kaste sittende styre og valgkomité.

Heksejakt

Han mener mange har vært ute etter ham og at det har vært «en heksejakt fra enkelte», men presiserer at han ikke føler seg presset til å gi seg og at han har mottatt støtteerklæringer. Til TV 2 forteller han at med tanke på «polariseringen og alt det negative som har vært i den siste tiden», vil han nå gi seg.

– [Det] har vært en form for heksejakt eller kampanje. Jeg tror jeg ikke bare rammer sykkelsporten, men hele idretten. Jeg tror ikke de ser helt det bildet. Det har vært mer personorientert enn saksorientert.

20. januar er datoen for det ekstraordinære forbundstinget som Rye står i fronten for. Tiedemann Hansen håper han beholder presidentvervet og kan sitte ut tiden, til det ordinære tinget i mars.

– Jeg mener det er best for norsk sykkelsport at sittende forbundsstyre får jobbe ut hele perioden og at vi får levert nødvendige beretninger og regnskap for den tiden vi har hatt ansvaret. Dette vil gi det nye styret et solid grunnlag for den oppgaven og de utfordringer de skal løse i kommende periode.

Beskylder forbundet for å være udemokratisk

Tiedemann Hansens resignasjon kom bare timer etter TV 2 fredag hadde publisert en sak om det kommende, ekstraordinære tinget, med tittel «Kaos i sykkel-Norge før ekstraordinært ting». Torsdag sendte nemlig NCF ut et brev til klubber og regioner, som satte mange sinner i kok.

I brevet klargjør man hva som må til for å kunne stemme på tinget, og gjør innstramminger fra tidligere praksis (les brevet nederst i saken). De klubbene og regionene som ønsker å stemme må enten holde et nytt eller et ekstraordinært årsmøte, for å få fullmakt til velge representanter til tinget. Innkallelsen til et slikt møte må imidlertid sendes senest 14 dager før et ekstraordinært forbundsting.

Brevet fra NCF kom 15 dager før tinget avholdes på Gardermoen, noe som gav klubber og regioner én dag til å innkalle til eget årsmøte. Det har fått flere til å reagere, deriblant leder i Region Sør, Terje Johnsen

– Klubbene sliter litt. Region Sør har ekstraordinært ting i morgen, så vi får alt på stell. Men når dette kravet kom i går, som jeg mener er helt feil, så er det mange klubber som sliter. Jeg snakket med mange klubber i går som var forbanna og mener at dette ikke er riktig. De mener det er så udemokratisk som det går an å bli.

Andre regioner gir imidlertid sin støtte til sittende styret og omtaler kritikken av Tiedemann Hansen som «hets» og «ubegripelig stor». Hele saken kan du lese hos TV 2.

Utdrag fra brevet:

Hei igjen,

Sak 1

På tidligere Forbundsting i Norges Cykleforbund har vi trodd at det å sende fullmaktsskjema fra region eller klubb har vært nok for å kunne godkjenne de stemmeberettigede representantene. Dette stemmer ikke. Vi har nå vært i kontakt med NIFs juridiske avdeling, og saken er at om ikke regionen eller klubben har fått fullmakt fra sitt årsmøte til å velge representanter til Forbundsting (eller andre ting/møter), må det avholdes et nytt årsmøte eller ekstraordinært årsmøte for å få denne fullmakten. Det er nå 15 dager til Ekstraordinært Forbundsting, og innkalling til årsmøte må sendes senest 14 dager før årsmøtet skal gjennomføres. Hvis dere HAR FÅTT fullmakt på årsmøtet til å sende representanter, må det avholdes et styremøte der representantene velges.

Vi beklager at det blir så mye ekstra for dere i klubbene vedr. Ekstraordinært Forbundsting, men vi er nødt til å følge Loven.

NCF setter ny frist for påmelding til Ekstraordinært Forbundsting til fredag 19. januar kl. 23.59, slik at dere kan ha en sjanse til å avholde årsmøte/ekstraordinært årsmøte innen fristen.

Dere må således kaste dere rundt i løpet av kvelden og sende innkalling, om dere ønsker å ha med representanter til Ekstraordinært Forbundsting 20. januar (så sant dere ikke har fått fullmakt). Vedlagt er mer detaljert informasjon fra NIFs juridiske avdeling.

PS! Ved påmelding må undertegnede også motta protokoll fra årsmøte/styrereferat.

Sak 2

Husk at de klubbene som skal ha representanter med stemmerett på Ekstraordinært Forbundsting, må ha betalt lagskontingenten for 2018. Dette ifølge NCFs og NIFs Lov.

Tagget med: , , ,

Les også disse