LØSNING: VM i landveissykling blir arrangert i Imola i slutten av måneden. Men det blir dessverre ikke avviklet ritt i junior og U23-klassen. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Sykkel-VMs vertsby er endelig på plass

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.09.20 13:57

Del på    

Italia får storfint besøk i slutten av september.

(procycling.no): Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) melder onsdag at den kuperte regionen Emilia-Romagna, nordøst i Italia, blir vertskap for VM i landeveissykling fra 24.-27. september.

Opprinnelig var det Aigle-Martigny (Sveits) som skulle arrangere mesterskapet, men sveitsiske myndigheter satte foten ned på grunn av den verdensomspennende Covid-19-pandemien.

UCI har jobbet videre med fire kandidater: Franske Haute-Saône, samt de tre italienske regionene Alba Adriatica, Peccioli (Italia) og Emilia-Romagna (Italia).

Ville beholde tøff profil

Det er nå sistnevnte, og byen Imola i provinsen Bologna som har påtatt seg oppgaven. Byen er blant annet kjent for å arrangere Formel 1-løp ved Autodromo Enzo e Dino Ferrari-anlegget. Dette er nok også mye av grunnen til at regionen fikk tilslaget, ettersom både start og målgang er lagt nettopp hit.

En annen faktor var at man ønsket å videreføre de tøffe profilene fra den opprinnelige løypa i Sveits, samtidig som man kunne følge retningslinjene fra styresmaktene når det gjelder smittevern og gjennomføring av arrangementet.

Det franske budet kretset rundt top-finish på La Planche des Belles Filles, som også hadde vært mulig å stenge av for et større publikum.

I Emilia-Romagna lover arrangøren nesten 5000 høydemeter fordelt på 259,2 kilometers sykling. Damene slipper unna med 144 kilometer og 2750 høydemeter. Det er en rundløype på 28,8 kilometer som herrene sykler ni ganger og damene respektive fem. Løypa inneholder to stigninger på totalt tre kilometer, og ifølge pressemeldingen fra UCI skal snittet ligge på 10 prosent og toppe seg rundt 14.

Kun eliteklassene

Dessverre er mesterskapet forbeholdt de som har sykkelsporten som sin profesjon, noe som utelukker både junior- og U23-klassen.

Tempospesialistene skal i aksjon torsdag 24. september (herrer) og fredag 25. september (kvinner). De skal kjøre 32 kilometer på en rute som byr på snaue 200 høydemeter. Dermed er det noe som bør passe for de aller største tempokanonene.

Fellesstartene for menn og kvinner er satt opp lørdag 26. og søndag 27. september. Det er damene som skal i aksjon først.

PS: Det foregående mesterskapet ble holdt i Harrogate, Yorkshire. Der ble Mads Pedersen verdensmester i herreklassen, men Annemiek Van Vleuten gjorde en rå prestasjon da hun hentet hjem gullet i kvinneklassen.

Tagget med: ,

Les også disse