NY SYKKELPRESIDENT: Jan-Oddvar Sørnes. FOTO: Norges Cykleforbund

BEKLAGER: Sykkelpresidenten beklager for hendelsen. Foto: Norges Cykleforbund

NCF-møte sabotert av overgrepsvideo

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.05.20 14:57

Del på    

Sørnes: – Har anmeldt forholdet.

(procycling.no): Fredag ettermiddag holdt Norges Cykleforbund et videomøte over Zoom for å informere om aktivitet og konkurranse for 2020-sesongen.

Da møtet gikk mot slutten, skulle sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes si noen avsluttende ord. Han ble imidlertid raskt avbrutt av at noen startet å dele sin egen skjerm, som viste en overgrepsvideo mot et barn.

Sørnes reagerte raskt med avsky, og etter at videoen hadde rullet noen sekunder ble møtet så stengt helt ned. Det ble gjenopptatt noen minutter senere, hvor forbundsledelsen tok full avstand fra det som ble vist. 

I etterkant la Norges Cykleforbund også ut en oppdatering på Facebook.

«Under dagens webmøte ble vi utsatt av et sikkerhetshull i plattformen. Det er svært beklagelig for dere som ble vitne til dette og NCF beklager dette på det sterkeste! NCF kommer ikke til å benytte seg av Zoom som kommunikasjonsplattform videre. NCF kommer til å politianmelde forholdet.»

Sykkelpresidenten sier selv til procycling.no at de beklager hendelsen.

– Jeg kan bare understreke det vi skriver der. Vi har anmeldt forholdet og jeg kan bare understreke at det var en særdeles ubehagelig opplevelse, og vi beklager at det inntraff på et av våres møter.

Det ble gjort opptak av hele møtet, og etter hva procycling.no registrerte kom det også opp et navn da skjermdelingen startet.

Tagget med:

Les også disse