TILBAKE: Tobias Foss sto av Tour de Normandie med sykdom

TILBAKE: Tobias Foss sto av Tour de Normandie med sykdom, men er på bedringens vei foran åpningen av den norske UCI-sesongen på Ringerike. FOTO: Jan Brychta/Uno-X Development Team

Sykdomsplaget Foss i rute foran Sundvolden GP

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.05.18 10:00

Del på    

Ble beste norske i U23-klassen i Frankfurt.

(procycling.no): Mens Alexander Kristoff kjempet en heroisk kamp og til slutt vant proffenes Eschborn-Frankfurt, ble Tobias Foss bestemann fra Uno X Development Team i U23-klassen.

Les også: Kristoff tok sin fjerde strake seier i Frankfurt

20-åringen hadde sammen med Torjus Sleen kontakt med første gruppe inn, men hadde lite å stille opp med i spurten der danske Niklas Larsen vant. Foss ble nummer 19.

Det neste målet hans er fjellstinne Ronde de l’Isard i midten av mai. For å komme dit i godt slag, er han nødt til å bruke den norske åpningshelga (førstkommende lørdag og søndag) på Ringerike godt.

Ville for mye

Klatretalentet sto av Tour de Normandie med sykdom, og forverret helsetilstanden med å slite seg igjennom to endagsritt i Italia i etterkant.

LIVE: Følg Sundvolden GP lørdag og Ringerike Grand Prix søndag via procycling.no!

– Det ble nok litt knapt med bare fire dagers hvile i etterkant av Normandie. Det var ganske harde ritt i Italia, også. Det startet med småfeber og tett nese, men det endte opp med at jeg måtte ta en pause og starte litt på nytt, sier Tobias Foss til procycling.no.

Han har fokusert på treningsarbeid de siste ukene, før han altså var tilbake igjen i konkurranse tirsdag.

Kjørte som hjelperytter for Joker

I fjor agerte Foss stort sett som hjelperytter under Sundvolden GP. Det var ikke lite krefter han tynte ut i front av hovedfeltet mens Joker Icopal jobbet iherdig for å samle feltet i forkant av avgjørelsen opp Krokleiva.

Innledningvis dreide det seg om en 18-mannsbrudd, men i etterkant av andre gangs passering av Røinebakken var det Jesper Schultz (ColoQuick) som var den siste rytteren som ble hentet inn.

Et femtitalls ryttere satt i det reduserte hovedfeltet inn mot kleiva, og til slutt endte det opp med en duell mellom Rasmus Guldhammer (Virtu Cycling), Carl Fredrik Hagen (Joker Icopal) og Audun Brekke Fløtten (Uno-X) – som dansken endte opp med å vinne.

– Det er alltid med gode dansker i disse rittene. Virtu, ColoQuick og Riwal pleier å satse på disse rittene, sier Foss som selv ble 36.-mann i fjor.

– Krokkleiva river mot slutten

Som spesialisert klatrer er ikke snaue 4,2 kilometer med sju prosent i snitt noen stor utfordring for en rytter som Foss.

Men:

– Den river den mot slutten av et hardt løp, innrømmer han.

– En slik avslutningen på et løp bør vel kunne passe deg?

– I utgangspunktet, ja. Men denne gangen er jeg faktisk mest gira på Ringerike. Det går litt på min egen oppkjøring, og at jeg vet at det er andre ryttere det passer bedre for å dra til i 10 minutter, enn meg, sier han og nevner blant andre Joker-duoen Carl Fredrik Hagen og Andreas Vangstad.

Holder dialog med profflag

Som U23-rytter har Foss kjørt inn topplasseringer i både Tour de l’Avenir (7.-plass sammenlagt) og Giro Ciclisto della Valle d’Aosta (11.-plass).

Ønsket om å prestere enda bedre i l’Avenir var en av motivasjonsfaktorene for å bytte ut nettopp Joker-Icopal til fordel for Uno-X Development Team foran årets sesong.

Les også: Ambisiøs unggutt trener med WorldTour-lag

I den prosessen er Ronde de l’Isard det viktigste punktet i mai for rytteren som gjestet WorldTour-laget LottoNL-Jumbo treningsleir tilbake i januar.

– Hvordan er dialogen med Lotto-laget i hverdagen?

– Jeg sender litt meldinger med dem og en av sportsdirektørene deres følger med på treningsdagboka mi, forteller han.

Lørdag er det trolig Jonas Abrahamsen Uno-X-laget satser på. Han har i så fall en mer enn brukbar hjelper ved sin side i Tobias Foss.

PS: Lørdagens Sundvolden GP og søndagens Ringerike Grand Prix kan du følge direkte via oppdateringer på procycling.no!

Du finner mer om rittene (og de foreløpige startlistene) her!

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse