Prøv Procycling Pluss idag

VANT: Adam Yates vant den femte etappen i Tirreno-Adriatico. FOTO: © Tim De Waele

Syk Yates brøt Tirreno-Adriatico

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 12.03.17 20:05

Del på    

– Det er skuffende. Han hadde fortjent å havne på podiet, sier sportsdirektør Matt White.

(procycling.no): Det så ut til å bli et fruktbart Tirreno-Adriatico for Adam Yates. Etter fire etapper lå briten godt plassert i sammendraget med en andreplass, 33 sekunder bak ledende Nairo Quintana, og var en av favorittene til å ende på podiet i San Benedetto del Tronto.

Men på den femte etappen fikk Orica-Scott-rytteren problemer. Yates ble syk, og var ute av stand til å fortsette. Da Peter Sagan herjet med de øvrige sammenlagtfavorittene i Fermo, hadde 24-åringen allerede brutt.

– Han hadde magetrøbbel da etappen startet og det ble verre i løpet av etappen. Nå har han også feber, sier sportsdirektør Matt White til Cycling Weekly.

– Det er skuffende, for han hadde så absolutt fortjent å havne på podiet her. Men noen ting kan man ikke kontrollere, og sykdom er en av de tingene, legger han til.

Broren fikk også problemer

Tvillingbror Simon Yates har også slitt med sykdom denne uken. På tross av det, klarte han å vinne en etappe og ende på niendeplass sammenlagt i Paris-Nice.

– Simon hadde diaré natten før han vant etappen sin. Han sov bare i et par timer og var ganske syk, sier White, og legger til:

– Det var en god seier, men han vil trenge tid på å restituere seg etter rittet.

Neste post på programmet til Yates-brødrene er Volta a Catalunya, der de to skal sykle sammen. Det skal de også gjøre under årets Giro d’Italia, som er tvillingparets hovedmål denne sesongen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse