BEINTRØBBEL: Sam Oomen sitt venstre bein fungerer ikke helt slik som det skal. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Sunweb-rytter ute resten av sesongen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 5.06.19 16:44

Del på    

Sam Oomen må operere blodåre i beinet.

(procycling.no): Sam Oomen er ferdig med sin 2019-sesong. Nederlenderen har blitt diagnostisert med en innsnevring i en arterie i øvre del av venstre lår. En rekke behandlinger har blitt forsøkt, men ingenting har gitt resultater.

Dermed er operasjon eneste utvei. Den vil finne sted om seks uker, etter at Oomen har kommet tilstrekkelig til hektene igjen etter å ha brukket hofta i Giro d’Italia.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg fant ut under giroen at jeg slet med dette. Som ga meg svar på noen av spørsmålene jeg har hatt de siste månedene om mitt venstre bein. Jeg har klart å trene bra, og gjøre det brukbart i ritt som Tirreno og Algarve. Men på tempoer, og i de øyeblikkene som krever høy innsats, så har jeg slitt. Beinet mitt har rett og slett ikke fungert slik det skal, sier Oomen i en pressemelding fra Team Sunweb.

Oomen er langt fra den første syklisten som har problemer med innsnevrende blodårer i beina. Tidligere i vår gikk også Fabio Aru gjennom en slik operasjon for en blodåre i leggen. Han skildret også sine problemer på liknende måte. Treningen har gått som planlagt, men når det virkelig gjelder i ritt så kommer ikke blodet fram raskt nok.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse