OPERASJON I VENTE: Giro d'Italia ryker for Fabio Aru. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Aru må opereres – mister giroen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 24.03.19 13:26

Del på    

Ute i tre til fire måneder.

(procycling.no): 2018 var et annus horribilis for Fabio Aru. Vuelta-vinneren fra 2015 var en blek utgave av seg selv og strevet gjennom hele sesongen.

2019 skulle forhåpentligvis vinden snu for italieneren, men siden sesongstarten på Mallorca i slutten av januar har motgangen fortsatt. Nå kan imidlertid vendepunktet ha åpenbart seg.

Undersøkelser av italieneren har vist at han har en innsnevring i en artierie i leggen, som skaper trøbbel for blodtilførselen når han gir maks.

ANNONSE: Katalonia rundt følger du på Eurosport fra 15:45 mandag. Få tilgang her!

– Dette problemet resulterer i tap av kraft, under [hans] mest intense anstrengelser og har redusert prestasjonen hans, skriver UAE Team Emirates i en pressemelding søndag.

– Den siste tiden har Fabio utviklet mer spesfikke symptomer i hans venstre bein. Han følte svakthet i lemmet etter intens trening og i ritt. I lys av disse symptomene har videre undersøkelser vist en innsnevring i arterien i hans venstre bein. Dette er en relativt uvanlig tilstand for profesjonelle syklister, gitt posisjonen de har på sykkelen, men kan utvikle seg progressivt over flere år, forteller lagets sjefslege, Dr. Jeroen Swart.

Lettet, men frustrert

28-åringen skulle egentlig starte Katalonia rundt i morgen, mandag, men stiller ikke til start likevel. I løpet av de neste dagene vil en dato bli satt for en operasjon, som skal fjerne problemet. Etter operasjonen på sykehuset i Prato vil en måned hvile vente.

LES OGSÅ: Hagen mister Katalonia rundt

Estimert rekonvalesens er på tre til fire måneder, ifølge Swart. Det vil si at sardinieren også mister årets store mål, Giro d’Italia.

– Fra et synspunkt så er jeg lettet over å ha funnet problemet, på den andre siden er jeg sint over uflaksen som har hendt meg for ørtende gang, og gjør at jeg mister Giro d’Italia igjen. Jeg vil jobbe for å putte denne mørke perioden bak meg så raskt som mulig, forteller Aru.

De siste årene er det flere profesjonelle ryttere som har støtt på det samme problemet som Fabio Aru. Joe Dombrowski (EF Education First), Annemiek Van Vleuten (Mitchelton-Scott) og Pauline Ferrand-Prévot (Canyon-SRAM) har alle gjennomgått operasjoner for det samme.

ANNONSE: Giro d’Italia følger du på Eurosport, «The Home of Cycling», fra 11. mai. Få tilgang her!

Tagget med: , ,

Les også disse