Prøv Procycling Pluss idag

20170924 BERGEN Peter Sagan og Alexander Kristoff på premieutdelingen på Torgalmenningen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

NY TITTEL? Peter Sagan har VM i Yorkshire som sitt store mål i 2019. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

– Stor mulighet for en ny VM-tittel

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 3.12.18 17:11

Del på    

Peter Sagan er ikke ferdig med å utvikle seg sier trener.

(procycling.no): Han skrev seg inn i historiebøkene med gullskrift for evig og alltid, Peter Sagan, da han spurtet ned Alexander Kristoff ved Festplassen i Bergen for et drøyt år siden og tok sin tredje strake VM-tittel. Aldri før hadde noen rytter vunnet herrenes fellesstart tre år på rad.

Etter årets svært kuperte VM i Innsbruck, der veteranen Alejandro Valverde omsider fikk sitt gull, får vi altså det litt uvanlige syn i 2019: En Peter Sagan uten full regnbue-bekledning. 

Men ifølge slovakens trener i Bora-hansgrohe, Patxi Vila, er Sagans forhold med det fargerike tøyet langt i fra over, idet 29-åringen sikter seg inn på VM i Yorkshire i 2019.

– Folk vil koble han til VM-titlene så lenge Peter sykler ritt. Seirene de siste årene har gjort han til den store mesteren han er i dag, sier Vila i et intervju med Tuttobiciweb.

– VM i England er selvsagt en stor mulighet for ham, og vi skal jobbe beinhardt for å få ham i sin beste form mulig.

Utvikler seg videre

Omfanget av Sagans talent er blitt diskutert opp og ned i mente over flere år. Villa bekrefter at Sagans store målsetninger denne sesongen blir som før: Milano-Sanremo, Flandern Rundt og Paris-Roubaix, en sjette poengetrøye i Tour de France, og så VM i Yorkshire. Men treneren innrømmer at han ennå ikke kjenner de faktiske fysiske begrensningene til sin elev, og at slovaken ennå kan utvikle seg til å kjempe om seieren i andre type ritt.

Et utall eksperter, managere og trenere har tidligere spekulert i om Sagan kan hevde seg i Grand Tours, mindre etapperitt og mer kuperte endagsritt som Ardennerklassikerne.

– Aldri før har det vært noen som ham, derfor er det vanskelig for meg å si hvor grensene hans går. Dessuten er alle utøvere unike på hver sin måte, sier Vila.

– Jeg har studert på universitetet, men det finnes ingen regler om dette, og heller ingen regler som gjelder for absolutt alle. Men jeg kan uten tvil si at han er ikke ferdig med å utvikle seg, og vi arbeider videre i den retning.

Tagget med: , , , ,

Les også disse