KASTET UT: Ag2rs sportsdirektør er kastet ut av Vuelta a España, etter en video viser hvordan to ryttere fra laget henger på bilen. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Sportsdirektør kastes ut av vueltaen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 6.09.17 09:46

Del på    

Lot egne ryttere henge på bilen.

(procycling.no): Etter en video fra vueltaens 15. etappe dukket opp, hvor to ryttere fra Ag2r holder fast i lagbilen – som trekker dem oppover stigningen – sendte laget de to, Alexandre Geniez og Nico Denz, hjem (se video nederst i artikkelen).

LES OGSÅ: Ag2r fjerner to ryttere som hang på følgebilen

– Jeg gjorde en feil da jeg han på bilen til sportsdirektøren min i finalen på den 15. etappe. Laget har besluttet å fjerne meg fra rittet. Det er vanskelig, men jeg er nødt til å akseptere det, forteller Geniez.

Sportsdirektør også ferdig

Nå har UCI sine kommissærer bestemt seg for at sportsdirektøren som kjørte bilen, Didier Jannel, ikke får fortsette i rittet. Alle lagene har også to følgebiler i rittet og i følge med Jannels utkastelse, blir også deres andre bil eksludert fra rittet.

I tillegg til Ag2rs eget valg om å sende Geniez og Denz hjem fra den spanske Grand Touren har også UCI offisielt valgt å sanksjonere rytterne. De er nå offisielt utelukket fra konkurransen og har mottatt en bot på 200 sveitser franc, for «skade på sportens image.» Jannel har også blitt bøtelagt med det samme beløpet.

Ifølge l’Equipe skal videoen ha blitt filmet fra en av Team Sky sine følgebilder.

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse