Prøv Procycling Pluss idag

DÅRLIG STIL: Ag2r mener det strider med lagets verdier, etter at to av deres ryttere ble filmet mens de hang på følgebilen. Nå har de tatt affære. FOTO: ©Tim De Waele

Ag2r fjerner to ryttere som hang på følgebilen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.09.17 09:25

Del på    

Alexandre Geniez og Nico Denz får reisepass fra vueltaen.

(procycling.no): Etter at en video som viste hvordan to Ag2r-ryttere holdt seg fast i følgebilen på etappe 15. av årets La Vuelta, har laget bestemt seg for å ta affære.

I en pressemelding bekrefter laget at både Alexandre Geniez og Nico Denz blir sendt hjem fra etapperittet.

– Etter å ha sett videoen der to av våre ryttere med overlegg hang på følgebilen under søndagens etappe, har managementet i Ag2r besluttet å trekke Geniez og Denz ut av rittet, skriver laget.

– På akkord med våre verdier

Videre beklager laget usportslig oppførsel overfor både arrangøren og fansen.

– Usportslig opptreden fra våre ryttere går på akkord med våre verdier og normer, heter det videre.

Geniez har for øvrig vært i liknende søkelys tidligere. Under fjorårets Giro d’Italia ble han bøtelagt for å ha havnet i slåsskamp med Hubert Dupont. Den gangen ble Geniez bøtelagt med 200 sveitserfrancs.

– Jeg gjorde en feil da jeg han på bilen til sportsdirektøren min i finalen på den 15. etappe. Laget har besluttet å fjerne meg fra rittet. Det er vanskelig, men jeg er nødt til å akseptere det, skriver Geniez.

Nibali kastet ut i fjor

I fjor ble både Vincenzo Nibali og hans sportsdirektør (Alexandre Shefer) kastet ut av vueltaen etter at italieneren hang på følgebilen, og siden tok seg opp til første gruppe 3 mil unna mål.

Les mer om den saken her!

 

Tagget med: , , ,

Les også disse