Prøv Procycling Pluss idag

UBETALTE LØNNINGER: Ifølge den spanske avisen AS har Astana-rytterne ikke fått utbetalt lønn for årets to første måneder. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Astana bekrefter at lønninger har uteblitt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.03.20 09:18

Del på    

Men Aleksandr Vinokourov er trygg på en snarlig løsning.

(procycling.no): Det var den spanske avisen AS som mandag morgen meldte at verken ryttere eller støtteapparat hadde fått lønn for arbeidet i årets to første måneder.

De skriver videre at man internt har prøvd å berolige arbeidstakerne, men at det foreløpig ikke er satt en dato for når de manglende utbetalingene vil komme.

Noen timer etter bekreftet Astana situasjonen.

– Vi bekrefter at Astana ikke har vært i stand til å betale alle lønningene i 2020 enda. Betalingen har blitt gjort delvis.

– I forrige uke fikk laget vårt en offisiell bekreftelse på at problemet ville bli løst i løpet av denne uka, og at vi vil få pengene til å dekke lønna i februar og mars, sier lagsjef Aleksandr Vinokourov ifølge Cyclingnews.com.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Lignende situasjon for to år siden

Situasjonen er mer eller mindre lik det som skjedde i 2018, da statlige midler også uteble i årets første måneder. Da ble det heller ikke utbetalt lønn i starten av sesongen og til slutt ble oppsparte midler brukt for å betale ryttere og støtteapparat, før Vinokourov i mai kunne fortelle at de hadde fått orden på problemene.

Den gang hadde Astana også en nordmann på lønningslista i Truls Korsæth. I årets Astana-lag er det ingen nordmenn, mens de to danskene Jakob Fuglsang og Jonas Gregaard er de to skandinaviske innslagene på laget.

Laget hadde en turbulent inngang til sesongen da to av deres største stjerner, nevnte Fuglsang og Aleksej Lutsenko, ble satt i forbindelse med beryktede Michele Ferrari. Det hele endte imidlertid med at saken ikke ble tatt videre, og Fuglsang åpnet så sesongen på perfekt vis med to etappeseirer og sammenlagtseier i Ruta del Sol.

Vinokourov forteller at de har fått godkjent totalbudsjettet for laget, og understreker at rittpausen de nå har tatt utelukkende skyldes koronaviruset Covid-19, og ikke de ubetalte lønningene. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse