LAGET ER REDDET: Alexander Vinokourov avslører at Astana har sikret fremtiden ut 2020. Foto: Tim De Waele

Astana sikret ut 2020

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 7.05.18 17:07

Del på    

Vinokourov sier laget har løst de økonomiske problemene.

(procycling.no): Det kasakhstanske profflaget Astana har sikret sin økonomiske fremtid ut 2020-sesongen. Det forteller lagets sjef Alexander Vinokourov til Gazzetta.

– Vi har funnet en løsning på problemen våre for de neste to sesongene, sier den pensjonerte kasakhstanske syklisten.

Ifølge Gazzetta vil budsjettet ligge på 17 millioner euro i 2019, med forhåpninger om å øke opp mot 20 for å signere en stor ny kaptein.

Dermed kan både ryttere og støtteapparat senke skuldrene. I februar fortalte Vinokourov om lagets økonomiske problemer til hjemlandsavisen Vesti.

Laget har i en årrekke hatt et statlig fond som sin viktigste pengekilde, men i år kom ikke finansieringen i starten av året. Dermed måtte oppsparte midler bli brukt for å lønne lagets ansatte.

Dog virket ikke månedene med økonomisk uro å ha preget lagets ryttere på noe vis. En rekke med strålende resultater har fulgt etter at Vino gikk avslørte problemene for offentligheten.

Alexey Lutsenko vant først Tour of Oman sammenlagt, etter at Astana dominerte rittet fra start til slutt. Michael Valgren stakk av med både Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race, og i Tour of the Alps ble det ny dominans. Astana vant tre av fem etapper, og Miguel Angel Lopez ble nummer tre sammenlagt. Vinokourov håper samme mann kan kjempe om en topplassering i Giro d’Italia.

I Tour de France er det Jakob Fuglsang som er lagets kaptein.

– Han må ha tro på at han kan komme på podiet, forkynner lagets manager.

Den danske 33-åringen har en 7. plass fra 2013 som sin beste prestasjon fra sykkelsportens største ritt.

Tagget med: , , , ,

Les også disse