SUPERTALENT: Iván Ramiro Sosa er bare 20 år gammel, men har allerede notert seg for en rekke store triumfer. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Sky vil snyte Trek-Segafredo for Sosa

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 18.09.18 22:20

Del på    

Amerikanerne har allerede annonsert at 20-åringen er deres, men rytterens agent hevder han fremdeles er på markedet.

(procycling.no): 27. august offentliggjorde Trek-Segafredo at Iván Ramiro Sosa sykler for det amerikanske laget de to kommende sesongene. Den colombianske klatrekometen har vunnet en haug med ritt i år, og tok sin største seier da han vant Vuelta a Burgos sammenlagt.

At talentet er enormt er utvilsomt, men om han ender opp i Trek har plutselig blitt hakket mer usikkert. Ifølge 20-åringens agent er de fremdeles i samtaler med flere lag.

I sommer byttet Androni-Sidermec-rytteren agent. Paolo Alberati ble byttet ut med Giuseppe Acquadro. Sistnevnte er også agent for Nairo Quintana, og kanskje enda viktigere, Michal Kwiatkowski og Egan Bernal. Nå har nemlig Team Sky kastet seg inn i kampen.

– Ingenting er signert. Det var en misforståelse som skjedde før jeg begynte å jobbe med rytteren, men nå passer jeg på hans interesser. Vi snakker med Trek og noen andre lag, sier Acquadro til Cyclingnews.

Rapporter fra Colombia tyder på at Alberati signerte en intensjonsavtale etter 1. august, men Sosa sin nye agnet hevder at noen fullstendig kontrakt aldri ble skrevet under på. Dermed åpnes døra på gløtt for at andre lag kan sikre seg det brennhete klatretalentet.

Da Trek offentliggjorde at Sosa var klar, inneholdt pressemeldingen sitater fra både lagets sjef og rytteren.

– Jeg er en mann av få ord, men jeg er veldig, veldig glad for å bli med Trek-Segafredo neste år. Jeg har alltid hatt lyst til å sykle på høyeste nivå, i WorldTouren.

– Vi har hatt ham på radaren en stund nå, og vi er glad for at vi har ham signert for 2019. Jeg er fornøyd med at vi kom fram til en avtale og kan gi Ivan muligheten til å ta enda et steg i karrieren.

Acquadro bekrefter overfor Cyclingnews at rapportene om at Sosa sin fremtid ikke er bestemt stemmer, og at en avtale muligens blir offentliggjort innen de neste fem dagene.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse