Prøv Procycling Pluss idag

HAR IMPONERT: Iván Ramiro Sosa har hatt en strålende sesong. Foto: Maximiliano Blanco/Velo/Tim De Waele/Getty Images

Colombiansk stortalent til Trek

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.08.18 16:38

Del på    

"Den neste Bernal" tar steget opp til WorldTouren.

Iván Ramiro Sosa kom som den store, store favoritten til årets Tour de l’Avenir, men 20-åringen måtte «nøye» seg med sjetteplass i sammendraget og seier på den syvende etappen.

Det kom etter en lang bolk med ritt denne sommeren, hvor han imponert stort med sammenlagtseier i Vuelta a Burgos, Sibiu Cycling Tour, Adriatica Ionica og Cycling Tour of Bihor.

Sosa hadde også en god vårsesong, hvor han ledet Tour of the Alps sammenlagt etter to etapper etter å ha vært den eneste som klarte å følge Thibaut Pinot og Miguel Ángel López helt opp til toppen av Alpe di Pampeago.

Sosas kometsesong har fått flere til å trekke paralleller til landsmannen Egan Bernal. De to syklet sammen for Androni i 2017, hvor Bernal gikk til Team Sky etter at han vant Tour de l’Avenir (og flere andre ritt).

De to colombianerne er begge født i 1997, med Bernal født i januar, mens Sosa er født i oktober.

Bernal har denne sesongen tatt steget opp til Team Sky på strålende vis, med sjetteplass i Tour Down Under, andreplass i Tour de Romandie, seier i Tour of California og en 15. plass i Tour de France etter at han var den siste fjellhjelperen for Chris Froome og rittvinner Geraint Thomas.

Sosa kommer nå til et Trek-Segafredo som nylig kunngjorde at de har sikret seg underskriften til Richie Porte.

Tagget med: ,

Les også disse