Marcel Kittel. © Tim De Waele

Skuffende start for Kittel: – I dag var vi langt unna

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.02.18 19:07

Del på    

Ingen optimal start i Katusha for tyskeren.

– Jeg kommer hit omtrent hvert år, men jeg har ikke syklet mitt første ritt i år, og laget er nytt. Vi er nødt til å bli vante med hverandre, men vi vil gjøre vårt beste, gå for seier og ta det dag for dag, sa Marcel Kittel i forkant av Dubai Tour.

Etter to etapper er fasit to 17. plasser, langt unna standarden man er vant til fra den høyreiste tyskeren. Katusha-Alpecin har tatt stort ansvar på de to første etappene, men har ikke fått opptrekket til å stemme på de siste kilometerne.

– I avslutningen gjorde vi noen feil. Vi er muligens for nervøse, og klarte ikke å holde hodet kaldt. Det kan skje. Jeg sa før rittet at det var et ritt hvor vi kunne få teste ting, men samtidig også mislykkes. I går var vi nære og i dag var vi langt unna. Det er en prosess vi går gjennom nå. Motivasjonen vår er fremdeles høy, sier tyskeren i en video på lagets facebook-side.

Kittel gikk som kjent fra Quick-Step Floors til Katusha-Alpecin foran årets sesong, og har der arvet store deler av det gamle opptrekkstoget til Alexander Kristoff.

– Vi ønsket å gå opp langs venstresida. Det var litt vanskelig, og kommunikasjonen var heller ikke perfekt. Det er greit at det skjer nå. Vi sitter her etter rittet og er skuffet, men jeg ser på det som et godt tegn.

– Hva mer kan du gjøre? Vi gjorde vårt beste, men den var ikke nok. I morgen er vår neste sjanse, og det er en ny sjanse på den siste dagen (lørdag). Vi ønsker å gå for det, og jeg er sikker på at om vi fortsetter slik, så er vår første seier ikke langt unna, forteller han.

Tagget med: ,

Les også disse