I BRUDD: Mads Würtz-Schmidt og Ole Forfang (med flere) i brudd i De Panne for to år siden. FOTO: Tim De Waele

Dansk proff har ikke mottatt lønn

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.11.19 12:10

Del på    

– Kjip situasjon, sier Würtz Schmidt.

(procycling.no): Septemberlønna kom sent, og forrige uke meldte cyclingnews.com at det samme mønsteret gjentok seg for oktober måned, for rytterne i Katusha-Alpecin.

Les også: Venter fremdeles på oktoberlønna

Selskapet bak satsingen er kjøpt opp av Israel Cycling Academy, og Mads Würtz Schmidt er blant rytterne som blir med flyttelasset over.

Dansken forteller imidlertid til dansk TV 2 Sport at den nåværende økonomiske situasjonen fremdeles ikke er løst:

– Det er en kjip situasjon for vi rytterne blir sittende i klisteret. Det er skikkelig irriterende, samtidig er det ikke mye vi kan gjøre. Vi får ingenting ut av å streike, og akkurat nå er det heller ingen ritt vi kan holde oss unna, påpeker Würtz Scmidt overfor TV-kanalen.

– Går hardest utover rytterne

Det eneste logiske å gjøre er å fortsette treningsarbeidet med tanke på neste sesong. Kontraktene med Katusha-Alpecin løper ut året, og lagets advokat har gitt sene utbetalinger fra sponsorene skylda for at rytterne igjen med vente på sine penger.

Artikkelen fortsetter under bildet

Kristoff om Katusha-ryktene: – Virker som det spøker litt

Würtz Schmidt sier at ryttergruppa er i dialog for å finne ut om de kan gå etter lisensholderne rent juridisk.

– Vi har noen ting på gang i laget. Det er noe vi er nødt til å gjøre i fellesskap, for som enkeltperson er det vanskelig å komme noen vei. Det er en gjenganger at det er rytterne som blir sittende i klemma, og det er oss det går hardest utover, påpeker han.

Tanfield føler seg ført bak lyset

Det later til at det har ulmet godt i ryttergruppa til Katusha-Alpecin denne høsten, etter at det kom til overflaten under årets Tour de France at verken Alpecin eller utstyrsleverandøren Canyon var interessert i å fortsette innafor satsinga:

– Vi fikk et brev i juli hvor det sto at satsinga trolig ville stanse. Dere ryttere med kontrakt for neste år, er sikre – uansett hva som skjer. Så ble det september og det fortalt oss at: ”OK, vi har funnet ut av noe, men halvparten av dere med kontrakter er nødt til å forlate oss. Og jeg tenkte bare: Tusen takk for at dere sier det nå, nå som det nesten er oktober, har Harry Tanfield uttalt til cyclingnews.com.

Den britiske neoproffen klarte likevel å skaffe seg en ny kontrakt. Unggutten sykler for Ag2r-La Mondiale det neste året. I sin opprinnelige avtale med Katusha-Alpecin skulle han også hatt kontrakt ut 2020-sesongen.

Tagget med: , ,

Les også disse